Katonai váltófutás

2022.05.09. 12:26

Győrbe érkezett a Toborzó Emlékfutás - fotók

A programsorozat összesen 219 települést érint.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Győrbe érkezett a "Toborzó Emlékfutás 2022" néven megrendezett katonai váltófutás. Május 6-20-ig a programsorozat összesen 219 települést érint. A váltót 24 hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katona alkotja, akik több mint 1800 kilométert tesznek meg. A sporteseményhez számos kulturális program társul. Győrbe vasárnap este érkezett a futó csapat, a Bisinger parkban lévő Országzászló emlékmű talapzatán gyújtottak mécsest a hazáért életüket áldozó katonák és polgári személyek emlékére.

Hétfőn reggel Győrből a Kálóczy térről futottak tovább a katonák, a győri bercsényis diákokkal és a 12. MH Arrabona Rakétaezred honvédjeivel közösen.

Az indulás előtt Radnóti Ákos alpolgármester köszöntötte a futókat, az emlékbeszédet koszorúzás követte. A közös bemelegítést követően katonák és iskolások együtt indultak Abda felé. Az 24 fős váltófutó csapat útvonala megyénkben: Abda, Öttevény, Mosonszentmiklós, Lébény, Tárnokréti, Rábcakapi, Bősárkány, Acsalag, Osli, Kapuvár, Vitnyéd, Csapod, Röjtökmuzsaj, Lövő, Völcsej, Sopronhorpács, Zsira, Répcevis.

Győrben és Kapuváron hétfőn Toborzópontot is telepítettek, ahol fegyverek és felszerelési tárgyak tekinthetők meg, valamint az érdeklődők a katonai tanintézeti továbbtanulás, valamint szolgálatvállalás különböző formáiról kaphatnak tájékoztatást 14-16 óráig.

Az érintett településeken az Emlékfutáshoz a helyiségtáblánál bárki csatlakozhat.

A kéthetes programot a Facebook eseményen lehet követni >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!