Büszke szülővárosára

2022.05.11. 10:04

Győr a bőrön - Alkarjára tetováltatta a város nevezetességeit Kotrics Tibor - fotók

A 31 éves Kotrics Tibor nem mindennapi módot választott arra, hogy tisztelegjen városa előtt. Teljes bal karját szentelte a hazaszeretetnek, azon belül az alkarját Győr nevezetességeinek. Mivel külföldön dolgozik, így magával viheti az otthonát.

Bella Violetta

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: Huszár Gábor

Felülről, a vállától egy betyárral kezdődik a magyar tematika, amit a nándorfehérvári ostrom emlékeként Wagner Sándor Dugovics Titusz önfeláldozása című festményrészlete követ. Legfrissebben pedig a győri vár, a vaskakas, a város régi címere, a városháza tornya és a székesegyház került fel az alkarjára. – Győr a szülővárosom. Tősgyökeres marcalvárosi vagyok. Sokáig fociztam, jóformán az ETO-ban nőttem fel. Ott alakult ki a patrióta énem: a szívemhez nőtt a város!

Három éve tervezte már, hogy belevág egy magyar és győri tematikájú tetoválási folyamatba. Egy éve kezdték, és múlt szombaton fejezték be a bal karja varrását Kovács András tetoválóművésszel, a Manzar Tattoo társtulajdonosával. – Úgy válogatom a mintákat, hogy ne csak jelentése legyen, de jól is nézzen ki, illeszkedjen a koncepcióba és a látványba – mondja az alkotó. – Annyira sok a vendégünk, hogy általában nem tudok újakat fogadni, de Tibit egy korábbi vendégem vezette hozzám, nagyon megtetszett a tematika, amit kitalált, illetve a bizalom is, amivel szabad kezet adott nekem!

Kovács András a Tibor vállán látható betyár arcára is tetoválást rejtett, a nándorfehérvári diadalhoz kötődő festményt pedig a vár rézkarcával zárta le. Ez alá jól illeszkedett a régi győri várostérkép, annak visszafoglalása idejéből, és a régi városcímer. A testáramlásokat is figyelembe kell venni, a városháza hosszúkás tornya nagyon jól stimmelt a csukló fölé, és a külső oldalon a csuklót a székesegyház zárja le a Káptalandomb felől nézve.

A másik karján tradicionális japán stílusú tetoválásokat visel. Tibor és András azt tervezik, hogy a két oldala, a japán és magyar világ a mellkasán fog összecsapni, egy szamuráj és egy huszár harcában. A Győri Nemzeti Színház és az ETO-stadion megörökítése is tervben van, bőven van még szabad bőrfelület!

– Imádom ezt a várost, és valahogy meg szerettem volna örökíteni, hogy tudják, honnan származom. Nagyon régóta terveztem, és nagyon jól is sikerült, mindenkinek tetszik. – Kotrics Tibor ötvenéves szülei is kedvet kaptak, látva fiuk tetoválásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!