Baleset

2022.05.05. 16:17

Életet mentettek a pannonhalmi rotarysok az M5-ösön - videó

Hajszálon múlott a tragédia.

kisalfold.hu

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy autószállító kisteherautó és rakománya égett az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, a 88-as kilométernél. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három habosított vízsugárral oltották el a tüzet, majd hozzáláttak az utómunkálatokhoz.

Még a tűzoltók megérkezése előtt baleset mellett haladtak el a pannonhalmi rotarysok is, akik adományokkal megpakolva, csütörtök hajnalban indultak el Székelyudvarhelyre Böjte Csabához. Nem tétlenkedtek, azonnal megálltak segíteni a bajba jutott sofőrnek.

A Balesetinfó portál információi szerint a román rendszámú tréler sofőrje menet közben elaludt a volán mögött. A jármű irányíthatatlanná vált, felborult, majd kigyulladt. Az írják, a sofőr már több mint 24 órája alvás nélkül volt úton, ez vezethetett a balesethez.

Ahogy a felvételen is látható, a pannonhalmi rotarysok a közlekedési táblát meghajlítva segítettek kiszabadulni a fülkébe szorult sofőrnek. Ugyan a lángokat próbálták porral oltóval megfékezni, a fülke ennek ellenére teljesen kiégett.

Fotó: Balesetinfo

A pannonhalmi életmentők, és az adományok időközben sikeresen megérkeztek Székelyudvarhelyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!