Bánügy

2022.05.25. 07:36

Egy hónap alatt kétszer is droggal bukott le egy férfi Győrben

Jelzett a drogteszt, a férfi mindent tagadott.

Forrás: police.hu

Fotó: Pixabay

A 34 éves férfit először Győrben, a Galántai úton ellenőrizték április 28-án 21 óra körüli időben. Az ellenőrzés keretében az egyenruhások átvizsgálták a zavartan viselkedő fiatalember ruházatát és csomagjait, amelynek során a zsebében kábítószergyanús, zöld növényi anyagot találtak. A férfit a rendőrök elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben elvégzett drogteszt pozitív értéket mutatott. A férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

Ezután június 3-án a járőrök ismételten igazoltatták a győri férfit, és megállapították, hogy a Győri Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. Az ellenőrzés során a rendőrök a ruházatát is átvizsgálták és a sapkájába rejtve kábítószergyanús zöld színű növényi anyagot találtak. A fiatalembert a rendőrök elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben elvégzett drogteszt pozitív értéket mutatott. Vallomásában a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.

A Győri Rendőrkapitányság az ügyben kábítószer birtoklásának vétsége miatt büntetőeljárást indított. Az eljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a fiatalember a rendőri igazoltatások időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!