Falkában támadhattak

2022.05.12. 11:02

Aranysakál ölhetett meg három juhot Nagylózson - fotók

A nádi farkasként is ismert ragadozó nem először csapott le a megyében.

kisalfold.hu

Aranysakál támadhatott meg három juhot Nagylózson olvasónk kertjében. Az incidens egy 1000 négyzetméteres, akácfákkal beültetett belterületen történt.

Az esetre kedden reggelre virradóra figyelt fel a feleségem, amikor kiment, hogy megetesse a jószágokat

- kezdte olvasónk, Rákóczi Roland, aki hozzátette: hobbiból, a gyerekek örömére tartotta a 3 nőstény kameruni juhot, melyek 3 éve tartják nála rendben az erdős területet.

2 juhomnak a torkát harapták el, a harmadiknak csak a maradványait találtam meg. A károm 100-150 ezer forint közé tehető, amit nincs ki megtérítsen, mivel az eset belterületen történt.

A juhokat megtámadó vadállatot februári cikkünk nyomán azonosították be, amikor Peresztegnél támadott macskára és őzre az aranysakál.

A szomszédom azt mondta, a támadást megelőző napokban a kert végében látott egy ilyen állatot. Emellett a környéken nem jellemző a kóbor kutyák jelenléte, de ha kutyák is lettek volna, ilyen vérengzést nem csinálnak

- tette hozzá Rákóczi Roland, aki a szerint a rengeteg nyom a sárban arról árulkodik, hogy az állat nem volt egyedül.

Olvasónknak a helyi vadásztársaság munkatársa telefonon megerősítette a környéken ólálkodó aranysakálok jelenlétét, és azt is hozzátette, érdemes csapdákkal védekezni ellenük.

Nagyon nehéz elkapni őket. Fél az embertől, ezért kerüli a jelenlétüket, okos állat révén pedig ügyesen megkerüli a csapdákat is.

Rákóczi Roland kiemelte: célja a fokozott védekezésre való figyelemfelkeltés, hogy más helyi állattartót ne érjen hasonló kár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!