Konferencia díjazottakkal

2022.05.19. 17:25

A távközlés világnapját ünnepelték Győrben a Széchenyi István Egyetemen - fotók

A távközlés világnapjához kapcsolódó konferenciát immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg csütörtökön a Széchenyi István Egyetem, ahol a szakma piaci, állami és egyetemi szereplői gyűltek össze. Az esemény egyik kiemelt támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) volt.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

Az idei világnap két kiemelt témája volt: a zöld távközlés és az űrtávközlés. A klímaváltozás mértékének kordában tartása a távközlési szektoron is múlik, ezért is döntöttek úgy a szervezők, hogy a zöld távközlés lesz az egyik idei prioritás. Az esemény kezdetén Prof. dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora köszöntötte a vendégeket, majd Dr. Koltay András, az NMHH elnöke mondott ünnepi beszédet.

A konferencián 2015 óta minden évben kiosztják a Dr. Magyari Endre-díjakat. A díjat az NMHH elnöke alapította a hírközlési piac területén végzett kiemelkedő munka elismerésére. Az egyik ilyen díjat Tomka Péter, a hírközlési hatóság Mérésügyi Főosztályának nyugalmazott főosztályvezetője kapta. A szakembernek meghatározó szerepe volt a korszerű, nemzetközi szinten is elismert, távvezérelt mérőállomás-rendszerek kiépítésében, és szakmai vezetőként részt vett a fővárosban, a Visegrádi utcában épülő új mérőszolgálati rendszer, mérőkamrák, laborok, monitoringközpont kialakításában.

A másik díjat Gáspár Ernő, az NMHH Mérésügyi Főosztályának vezetője vehette át, aki többek között kulcsszerepet tölt be a mérőszolgálat innovációjában. A szakember betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen. A Tudományos Diákköri Konferencia Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság különdíját két győri fiatalember érdemelte ki: Pataki Péter, és Bazsó Ádám, akik mindketten a Széchenyi István Egyetem hallgatói.

Az eseményen a hatóság főigazgató-helyettese, Dr. Vári Péter Pro Meteorologia Emlékplakettet kapott. Az elismerést Dr. Radics Kornélia, az Országos Meterológiai Szolgálat elnöke adta át. A szakember aktívan vett részt a meteorológiai mérések támogatásában, a távérzékelési eszközök működéséhez használt frekvenciák biztosításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!