Bűnügy

2022.05.24. 14:56

A rosszlány helyett rosszfiúk várták Győrben a bulizó férfit

Rossz vége lett a tervezett görbe éjszakának.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Tavaly nyáron három férfi bulizni indult Győrbe Pannonhalmáról, az este végül úgy alakult, hogy a „rosszlányok” weboldalon kerestek maguknak partnert. Az egyikük végül hajnalban találkozót beszélt meg egy „Jázminka” fantázianévvel regisztrált lánnyal. De az este végül nem úgy zárult, ahogyan azt a sértett tervezte. Az előre kifizetett örömszerzés helyett két rosszfiúval találta szembe magát, egyikük pedig úgy fejbe verte egy fejszenyéllel, hogy betört koponyával és vérző fejjel távozott. Mindez állítólag azért, mert a férfinek sörszaga volt, a hirdetésben pedig az szerepelt, hogy a lány nem vállal ittas kuncsaftokat.

A Győri Törvényszéken egy év után tegnap látta ismét a sértett férfi két támadóját és a kifizetett prostituáltat, akik bilincsben hallgatták végig a sértett és barátja vallomását.

– Két-három sört ihattunk este, majd az egyik szórakozóhelyen még két whiskybombát. Tibivel megbeszéltük, hogy felmegyünk egy-egy lányhoz, ki is választottuk az egyik internetes szexpartnerkeresőn. Végül csak én mentem fel az örömlányhoz, a többiek hazamentek Pannonhalmára taxival – emlékezett vissza a sértett, aki hegként viseli a fején az éjszaka történtek nyomait. – Kifizettem 15 ezer forintot a lánynak, majd elmentem zuhanyozni az aktus előtt. Amikor végeztem, kértem tőle egy rágót, mire ő megkérdezte, hogy minek az nekem. Mondtam, hogy ittam egy-két sört, mire kiment a szobából és két megtermett férfi jött be. Közölték, hogy öltözzek fel, mert ittas vendéget nem fogad a lány. Mondtam, hogy rendben, de kérem vissza a pénzem. Nem akarták visszaadni, azzal fenyegettek, rendőrt hívnak. Mondtam: „Nyugodtan, megvárom.” Erre kaptam az egyiktől egy pofont, amire kétszer ököllel megütöttem a támadómat. Közben hallottam, hogy azt kiabálják: „Hozd a botot!” Mire megfordultam, a másik férfi fejbe vágott a csákánynyéllel, és ömleni kezdett a vér. Nem tudom, hogyan, de kimenekültem a lakásból. Vérző fejjel a haverok után taxiztam, de nem akart elállni, így a helyi mentőállomásra siettünk, ahonnan a mentőorvos tanácsára a győri kórházba mentünk. Két-három nap után engedtek ki.

A három elkövetőnek életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, zsarolás és kitartottság bűncselekmények miatt kell felelniük. József és Valentina élettársként éltek együtt egy győri albérletben, ahová a lány testvére, Krisztián és annak élettársa is beköltözött. Munkájuk, jövedelmük nem volt, ezért a lány fantázianéven regisztrált, és párja beleegyezésével prostitúciós tevékenységet folytatott. A vádlottak az így keresett pénzt megélhetésükre fordították.

A sértett szerint Józseftől kapta a pofont és Krisztián ütötte le a fadarabbal. A vádlottak azonban azt állítják, József okozott életveszélyes sérülést a férfinek. Ha kiderül, hogy tényleg Krisztián sújtott le a csákánynyéllel, ő kaphatja a legsúlyosabb büntetést, mert különös, többszörös visszaesőnek számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!