Bűnügy

2022.05.10. 07:56

10 évet is kaphat a férfi, aki késsel próbált rabolni a volt főnökétől egy csornai pékségben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a 35 éves férfi ellen, aki rövid idő alatt több bűncselekményt, köztük rablást is elkövetett.

Forrás: Ügyészség

Illusztráció/Pixabay

A vádirati tényállás szerint a 35 éves férfi Csornán élt hajléktalanként. 2021 decemberében négy alkalommal is úgy követett el bűncselekményt, hogy kerékpározó hölgyek után ment, és a kerékpár hátulján lévő kosárból kivette a táskájukat. Ezután a táskából a pénzt megtartotta, az iratokat pedig eldobta. Volt olyan, hogy a táskában talált telefont eladta a vádlott, illetve a bankkártyával fizetett is. A terhelt a cselekményével a négy sértettnek több mint 160 ezer forintnyi kárt okozott.

Mivel így nem jutott annyi pénzhez, amennyi a megélhetését fedezné, újabb bűncselekményt akart elkövetni.

2022. január elején elhatározta, hogy kirabolja azt a pékséget, ahol korábban egy fél évet dolgozott. Kapucnis pulóvert, maszkot, kesztyűt húzott és így ment záráskor a pékséghez. A hátsó ajtón akart bemenni, és amikor az ajtóban szembe találkozott a tulajdonossal, kést rántott és azzal fenyegette volt főnökét, többször felé is szúrt. A tulajdonos ráfogott a kést tartó kézre, hogy elkerülje a szúrásokat, dulakodni kezdtek, a támadó végül elfutott. A kapucni és a maszk ellenére a pékség vezetője felismerte a támadóban korábbi dolgozóját.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével, súlyos testi sértés kísérletével, több rendbeli lopás vétségével és a bankkártyával elkövetett csalással vádolja. Az ügyészség beismerés esetére azt indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság 10 év fegyházbüntetésre ítélje és 10 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A nyomozást az ügyben a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!