Együtt az innovációért

2022.04.07. 19:10

Tovább erősödik az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem kapcsolata

Az Audi Hungaria és a győri Széchenyi István Egyetem a jövőben közösen dolgozik innovatív fenntarthatósági projekteken.

kisalfold.hu

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az erről szóló együttműködési megállapodást a mai napon írta alá Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke és Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja, valamint Dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Filep Bálint, az egyetem elnöke Prof. Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter jelenlétében Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán. A közös innovációs projektek fókuszában az alternatív üzemanyagok kutatása és validálása, a hidrogén ipari felhasználási lehetőségeinek, valamint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének vizsgálatai állnak.

Az Audi Hungaria új Next level stratégiájában célul tűzte ki, hogy új szintre emeli tevékenységeit, hogy ezáltal hosszú távon biztosítsa a vállalat sikerességét. Ez a törekvés a tudományos kooperációk területére is érvényes. Vállalatunk már évek óta sikeres együttműködést folytat a Széchenyi István Egyetemmel, amelyet a ma aláírt együttműködési megállapodással még szorosabbra fűzünk. Hiszem, hogy szakembereink tapasztalata és az egyetemen koncentrálódó tudás, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatása olyan innovatív és jövőbe mutató megoldásokat eredményeznek, amelyek hozzájárulnak vállalatunk és az egész ország versenyképességének erősítéséhez

- mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

 

Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja ismertette az együttműködés tartalmát:

Az együttműködési megállapodás két fő területre koncentrál: különböző kutatási projektek keretében vizsgálják az alternatív, közöttük a szintetikus üzemanyagok fejlesztését és validálását. Ennek keretében vizsgáljuk és pilotáljuk a hidrogén ipari felhasználásának lehetőségeit is, emellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a szén-dioxid-semlegesítés átfogó folyamatának kutatására és megvalósítására.

 

A közös innovációs projektek, amelyek jelentősen hozzájárulnak a nemzeti hidrogénstratégia céljaihoz 2022 áprilisában indulnak és a tervek szerint 2025-ben zárulnak le.

A Széchenyi István Egyetemen összpontosuló tudás és innovációs potenciál a régió és az ország gazdasági fejlődésének egyik központi hajtóereje. Egyetemünk célja, hogy az ipari szereplőkkel folytatott együttműködéseknek köszönhetően még hangsúlyosabb szerepet vállaljon a gazdasági és a tudományos szféra összefonódásában egy olyan innovációs ökoszisztéma megteremtésével, amely elősegíti a vállalatok versenyképességének növelését. Az Audi Hungariával példaértékű és egyedülálló intézményesített együttműködést folytatunk. A ma aláírt együttműködési megállapodásunkkal tovább erősítjük a résztvevő partneregyetemekkel és kutatóintézetekkel folyatatott egyedülálló intézményesített kapcsolatainkat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával futó kutatási projektjeink hozzájárulnak a gazdaság fenntartható fejlődéséhez és ezáltal Magyarország versenyképességének erősítéséhez

- mondta Dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

A vállalat és a Széchenyi István Egyetem közötti hosszú éves sikeres együttműködés eredményeként 2015-ben alakult meg a hét tanszékből álló Audi Hungaria Járműmérnöki Kar. A vállalat és az egyetem országosan is egyedülálló módon vezette be a duális képzést a mérnökképzésben, valamint számos kutatási projektet valósít meg, első sorban a műszaki fejlesztés területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!