Közlekedés

2022.04.27. 10:46

Nemzetközi buszhálózat részévé válik Sopron

Ausztriába, Csehországba és Németországba utazhatnak közvetlenül a soproniak.

kisalfold.hu

Fotó: Mediaworks Archívum/Havran Zoltán

Sopront is bekapcsolja nemzetközi hálózatába a FlixBus globális mobilitási vállalat. A városból 2022. április 28-án indulnak az első összeköttetések, így mostantól a helyiek is közvetlenül utazhatnak zöld távolsági busszal európai úti célokra.

Jelenleg három országba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a zöld buszszolgáltató. Ausztriában Bécs Repülőtér, illetve Bécs; Csehországon belül többek közt Brno, Litomyšl, Hradec Králové, Jičín, Turnov, Liberec, Dečín; Németországban pedig Bad Schandau, Pirna, Drezda és Berlin érhető el közvetlenül FlixBus-szal. Eleinte a hét négy napján indulnak buszok mindkét irányba. Sopronból csütörtök és vasárnap között lehet útra kelni. Bécs Repülőtérre 1 óra 5 perc, Bécsbe 1 óra 25 perc a menetidő, a mentrendnek köszönhetően reggel kilenc előtt az osztrák fővárosba érhetnek az utasok. A legtávolabbi úti cél, Berlin, 13 óra 15 perc alatt érhető el

„A FlixBus az elmúlt években kiterjedt hálózatot alakított ki Európa-szerte, Magyarországról is több mint tíz ország számos városába kínálunk összeköttetéseket. Most azon dolgozunk, hogy hazai megállóink számának növelésével még több embernek tegyük könnyen elérhetővé a fenntartható, megfizethető és kényelmes közösségi közlekedés lehetőségét. Bízunk abban, hogy sok soproni választja majd a személyautó helyett a buszos utazást” - mondta el Toropila-Vakula Zsófia üzletfejlesztési menedzser.

A buszokon többek közt ingyenes WiFi, nagy lábtér, konnektorok és WC szolgálja a kényelmet. Az utasoknak foglaláskor lehetősége van az utazás szén-dioxid kibocsátását semlegesíteni. Jegyek online, a FlixBus mobilalkalmazásban, illetve soproni értékesítési partnereknél személyesen is vásárolhatók, 1589 forinttól.

A Győr-Moson-Sopron megyében élők rugalmasan választhatnak az indulási és érkezési helyek közül, hiszen Sopron mellett Győrből is számos európai úti cél érhető el FlixBus-szal. A megyeszékhelyről hat ország megközelítőleg harmic városába lehet utazni, közvetlen járatok indulnak többek közt Münchenbe, Stuttgartba, Bécsbe, Pozsonyba, Prágába, Varsóba és Párizsba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!