Győr-Moson-Sopron megy bűnügy

2022.04.25. 09:35

"Ha lesz szex, ha nem, fizetni kell" – szólította fel a férfiakat a 20 éves zsaroló nő

A férfiakkal interneten ismerkedett meg, hamis fotók felhasználásával. A személyes találkozókon pénzt követelt tőlük, ellenkező esetben kilátásba helyezte, hogy az ismerősei megverik az áldozatokat.

Forrás: Ügyészség

Fotó: Pixabay

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a jelenleg 20 éves nő 2021 februárjában egy internetes társkeresőn ismerkedett meg férfiakkal, hamis fényképek felhasználásával. A személyes találkozókon közölte velük, hogy „ha lesz szex, ha nem, fizetniük kell neki”, különben a közelben várakozó, őket figyelő két férfi verését helyezte kilátásba. Egyszer a nő élettársa is felbukkant egy ilyen találkozón, aki megerősítette, verés lesz a vége ha az áldozat nem fizet. Három alkalommal az is előfordult, hogy a nő - kihangosított mobiltelefonon - vonalban volt egy-egy férfival, akik a fenyegetőzésben segítették a zsarolót.

A nő az első áldozatát félreállítva 100 ezer forintot vett fel annak számlájáról a bankautomatából. Második alkalommal a nő a pin kód beírása után félrelökte a férfit a termináltól és 15 ezer forintot vett fel a bankszámláról, majd a következő pénzfelvételi kísérletnél megakadt, mert a sértett elfutott, a pin kódot pedig a zsaroló már nem tudta.

A harmadik incidenskor a férfi 63 ezer forintot vett fel a bankszámlájáról, amivel együtt – a nő pofonjai és rángatása ellenére – bemenekült a közeli művelődési házba. A nő viszont magával vitte a férfi mobilját, így nem távozott üres kézzel. Negyedik alkalommal a férfi 8 ezer forint készpénzt adott át a nőnek, valamint átutalt további 142 ezer forintot egy megadott bankszámlára. Az utolsó incidenskor a férfi 24 ezer forintot adott át a nőnek és eltűrte, hogy a nő átkutassa az autóját. A nő a kutatással akkor hagyott fel és adta vissza az indítókulcsot a férfinak, mikor a férfi megígérte, hogy hazamennek az otthon tartott készpénzéért. Az irányt azonban nem hazafelé vették, a férfi a szüleihez hajtott, ahol kiszállt a kocsiból és közölte, hogy hívja a rendőrséget.

Az ügyészség a nőt öt, az élettársát egy rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolja. A nőnek két évtől tizenkét évig terjedő büntetési tétellel kell a bíróságon szembe néznie a halmazati büntetésre tekintettel.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!