Együtt dolgoznak a jövőért

2022.04.05. 17:25

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút és a Széchenyi István Egyetem - videó

kisalfold.hu

Az intézmény és a cég korábban előkészítette a megállapodást, melyet kedden írtak alá a Széchenyi István Egyetem szenátusi termében. Az együttműködésnek több mint tíz éves előzményei voltak, elsősorban az oktatás területén. Ezt az utóbbi időben aktualizálták, és több szemponttal kiegészítették, mint például az oktatási-kutatási tevékenységekkel.

 

Az eseményen Szilvai József Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: fontos ez az együttműködés, és az intézménnyel kialakított folyamatosan fejlődő kapcsolat.

 

–Több fronton harcolunk a szakmai utánpótlás terén. A tevékenység amit végzünk, igényel jól képzett mérnököket, közgazdászokat, jogászokat, informatikus szakembereket. Ez a mai munkaerő piacon nem egyszerű feladat. Szükségünk van a kutató és szakmai tudást birtokló fiatalokra, akik itt tanulnak a győri Széchenyi István Egyetemen –fogalmazott.

 

Hozzátette: Fontos, hogy kölcsönösen kihasználjuk egymás erőforrásait, például a labortevékenység témakörében. Cégünk is rendelkezik laborokkal, ahol a fiatalok tanulhatnak, és fejlődhetnek.

A megállapodás aláírása előtt Dr. Borsos Attila dékánhelyettes is megosztotta gondolatait az együttműködésről.

 

–Idáig három tanszék működött együtt szorosan a közúttal, a mostani megállapodás ezt magasabb szintre emeli. A cég, és annak ösztöndíj programja is népszerű hallgatóink körében, és többen töltik le szakmai gyakorlatukat is a Magyar Közút-nál. A kutatás területén szorosabb lesz az együttműködés, közös projektekkel, pályázatokkal –foglalta össze az egyetemi docens.

 

Hozzátette: A laborhasználat szintén egy fontos lépcsőfoka a közös munkának. Célunk, hogy folyamatosan fejlesszük egymás versenyképességét, és kompetenciát a jövőben. A dokumentum ünnepélyes aláírásán részt vett Dr. Baranyi Péter Zoltán a Széchenyi István Egyetem rektora, és Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!