Októberben történt a tragédia

2022.04.26. 09:57

5 évet kaphat a bolgár kamionsofőr, akinek a figyelmetlensége miatt meghalt az M1-esen egy ásványrárói pályamunkás

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt az 53 éves bolgár kamionsofőr ellen, aki 2021 októberében az M1-es autópályán okozta egy pályamunkás halálát.

Forrás: Ügyészség

Fotó: Mediaworks Archívum

Fotó: Mediaworks Archívum

Az 53 éves bolgár férfi 2021 októberében közlekedett az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár irányába a bolgár rendszámú kamionnal a külső forgalmi sávban kb. 90 km/h-s sebességgel. Előtte, az autópályán munkálatok folytak, amit terelőnyíl, sebességkorlátozás, veszélyt jelző tábla és „előzni tilos” tábla is jelzett. Ennek ellenére a sofőr nem lassított, és nem kezdte meg a külső sáv elhagyását sem, és kb. 3 másodperc késéssel vette észre az előtte 14-16 km/h sebességgel haladó „fedező járművet”, ami a munkálatokat igyekezett biztosítani.

A kamion kb. 80 km/h-s sebességgel ütközött az előtte haladó tehergépkocsinak, azt 50-52 km/h sebességre gyorsította fel, amelyik így nekiütközött az előtte haladó kisteherautónak. A kisteherautó nyitott rakterén utazó, bójafelszedést végző 45 éves ásványrárói áldozat az ütközéstől a járműről leesett, és a mögötte haladó biztosító tehergépkocsi ráborult. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben súlyos sérüléseket szenvedett a kisteherautó sofőrje és a bolgár sofőr is, míg a biztosító jármű vezetője könnyebben sérült meg.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség. Vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a terheltet a közúti járművek vezetésétől.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában