Tragédia Jánossomorján és Mosonmagyaróváron

2022.03.29. 08:15

Vádat emeltek a két ember életét kioltó szlovák sofőr ellen - 12 évet kaphat, eltiltanák a vezetéstől, kitiltanák az országból

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a 36 éves szlovák férfi ellen, aki 2021 októberében két kerékpárost gázolt halálra, és mindkét esetben elhajtott a helyszínről.

Forrás: Ügyészség

Gyerekét szerette volna óvodába vinni a 49 éves családapa, amikor elgázolta az ámokfutó Mosonmagyaróváron. Két hétig küzdettek a férfi életért az orvosok, amikor szervezete feladta a küzdelmet. Fotó: Kisalföld-archívum

A 36 éves szlovák férfi a cselekmény előtt pár nappal szabadult egy szlovák börtönből. 2021 októberében, a hajnali órákban úgy vezette a vállalkozása tulajdonában lévő autót, hogy előtte kábítószert, kannabinoidot, amfetamint és metamfetamint fogyasztott.

 

A férfi bódult állapotban vezette át Szlovákiából a kocsit, és a hajnali órákban Jánossomorja belterületén haladt. Tompultsága miatt jobbra tartva rátért a kerékpársávra, ahol elütötte az ott szabályosan kerékpározó 20 éves nőt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Alig másfél órával később a szlovák férfi már Mosonmagyaróváron járt autójával, ahol a lámpa piros jelzése miatt lépésben haladó kocsisort jobbról előzve ráhajtott a kerékpárútra, és elütötte a szabályosan kerékpározó 49 éves férfit, majd innen is megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. Második áldozata két héttel később, a kórházban hunyt el a baleset során szerzett sérülései miatt.

 

Az elkövetőt még aznap reggel, állampolgári bejelentés alapján elfogták a rendőrök. A letartóztatásban lévő gázoló ellen az ügyészség halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és minősített segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján vele szemben 12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint utasítsa ki Magyarország területéről.

 

A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!