Közérdekű

2022.03.10. 16:53

Tűzgyújtási tilalom Győr-Moson-Sopron megyében is

Csütörtöktől visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a tűzrakóhelyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

 

A csapadékmentes időjárás miatt nagy a szárazság, ezért amíg ki nem zöldül a természet, a legkisebb figyelmetlenség is könnyen hatalmas tűzhöz vezethet. A tűzoltókat idén az országban már több mint 3500 alkalommal riasztották szabadtéri tűzhöz, a leégett terület nagysága csaknem 7 ezer hektár.

 

A tűzesetek nagy részét a gondatlan és szándékos emberi gyújtogatás okozza, ami első lépésben nádasokat, gyepterületeket érint, de ezek a tüzek ugrótűz formájában akár az erdőterületekre is könnyen átterjedhetnek. Különösen a fiatal erdőfelújítások és erdőtelepítések veszélyeztetettek. Felelős magatartásunkkal és a tűzgyújtási tilalom betartásával hatalmas erdőterületeket óvhatunk meg a pusztulástól!

 

Fontos, hogy a tüzek megelőzése érdekében a dohányosok ne dobják el az égő cigarettacsikket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!