Különvonat

2022.03.25. 17:30

Még egyszer végigzakatol a vonat a Győr-Veszprémvarsány között, az utolsó úton utasokat is szállít - Fotók

Márciusában egyetlen hónapig a vonalszakasz egészét járhatóvá tették.

kisalfold.hu

Forrás: Olvasói fotó / Szabady György

A Környe - Pápa között fekvő 13-as számú vasútvonal egy részét, Veszprémvarsány - Pápa között 2022. márciusában ideiglenesen összenyitották. A Bakonyvasút Szövetség március 19-én, szombaton különvonatot indított Győrből a személyforgalommal nem rendelkező, egykori Tatabánya -Pápa vasútvonal Veszprémvarsány-Pápa szakaszára. 

 

Ezen a vonalon 2007 márciusa óta szünetel a személyszállítás, ami azt eredményezte, hogy a teherszállítást bonyolító Franciavágás-Pápa szakasz kivételével az egész járhatatlanná vált. A pápai katonai repülőtér kifutópályájának bővítése miatt a vasútvonal pápai bevezető szakaszát néhány száz méteren, az év folyamán elbontják. 

A különvonattal a szervezők szeretnék felhívni a döntéshozók, a szolgáltatók figyelmét az ebben a vasútvonalban rejlő lehetőségekre mind a teheráru szállítás bővítése, mind a kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése tekintetében. Mindkettő a most elbontásra kerülő szakasz eltérő vonalvezetésével történő visszaépítését igényli a jövőben.

 

Szombaton indul az utolsó különvonat

 

A 13-as vasútvonal Veszprémvarsány - Pápa közötti szakaszán ez az utolsó lehetőség, hogy bárki végigutazzon.  A vonatot a Kunsági vasúttúra csapata szervezi, négy kocsival, amelyekre az összes jegy elkelt.

 

Forrás: Picasa / Kunsági vasúttúra / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!