Bűnügy

2022.03.09. 17:50

Filmbe illő jelenetek: felnitolvajokat kaptak el a soproni rendőrök

Egy Balf és Fertőrákos közötti, körbekerített telekre hatoltak be ismeretlenek az elmúlt hétvégén, ahonnan alufelniket loptak el. A Soproni Rendőrkapitányságon március 5-én indítottak nyomozást az ügyben.

kisalfold.hu

– A sztori szinte filmbe illő – kezdte el a cselekmény ismertetését Baumgartner Csaba rendőr alezredes a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának alosztályvezetője.

 

– A sértett Balf és Fertőrákos között elhelyezkedő, körbekerített kertjénél, annak védelmében szerelt fel biztonsági kamerát, ami mozgás érzékelése során azonnal egy jelzést, valamint a felvételről készült videót megküldi a telefonjára. Március 4-én a kora reggeli órákban kapott videón azt látta, hogy egy általa ismeretlen személy mozog a birtokán. Egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta a telket leellenőrizni, de pár órával később egyik ismerőse, akinek szabad bejárása van a területre, azzal hívta fel, hogy valaki betört oda. A kerítést szétvágták és a telken tárolt gépjárművekről leszerelték az alumíniumfelniket. Ezek közül párat elvittek, de hátra is hagytak párat, ezért a feljelentő és ismerőse arra a következtetésre jutottak, hogy az elkövetők valószínűleg vissza fognak még menni oda – folytatta az alezredes.

– Másnap a feljelentő ismerőse már korán reggel kiért a telekhez, ahol ekkor már idegenek tartózkodtak. Miután észrevették, hogy lebuktak egy férfi kiszaladt a kertből és beszállt a kapunál parkoló autóba, amellyel gyorsan elhajtottak Fertőrákoson keresztül Sopron irányába. Mindeközben a tetteseket követő sértett telefonon értesítette a kapitányságot, így kollégáimnak az M85-ös gyorsforgalmi út előtt feltartóztatták a járművet. És itt jött az újabb csavar, a rendőrök az autóban már nem találták az elkövetőt, mert útközben kiszállt. A kocsiban ülők elmondták, hogy őket arra kérte, hogy fuvarozzák el a tetthelyre, de nem osztotta meg velük, hogy milyen célból menne oda. A kapott információk alapján végül sikerült beazonosítanunk a tolvajokat, majd elfogásuk és kihallgatásuk után őrizetbe vettük őket, és indítványoztuk a letartóztatásukat. Az autóban ülőkkel szemben kábítószer birtoklása miatt indítottunk büntetőeljárást – számolt be az esetről az alosztályvezető.

 

Információink szerint az egyik elkövetőt a Soproni Járásbíróság már le is tartóztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!