Széchenyi István Egyetem

2022.02.15. 11:15

Junkies,Tankcsapda és Golyó-buli a megújult győri Bridge Klubban - fotók

Ha lúd, legyen kövér – gondolták a győri Bridge Hallgatói és Oktatói Klub programszervezői, és dupla nyitóbulit szerveztek a megújult hallgatói és oktatói klub felavatására: egyet szerdán a hallgatók számára, egyet pedig szombaton a városi közönségnek. A szombati programot is ennek megfelelően állították össze: a nagyteremben a Junkies és a Tankcsapda adott koncertet, az alsó szinten pedig Pixa és Mynea állt a DJ pult mögé. Az est fénypontja azonban a régóta várt emblematikus Golyó-buli volt, amely az elmúlt évtizedekben mit sem vesztett népszerűségéből.

Széchenyi István Egyetem

Fotó: Csaba Jozsef Majer // Majer Csaba Photo

A Bridge Hallgatói és Oktatói Klub megnyitása (azaz 2007) óta nem pusztán az egyetemisták első számú szórakozóhelye, szakestek és bográcsok otthona, hanem egyben a magyar klubélet szerves része is. A klub profilját a kezdetek óta ez a kettősség határozza meg: egyszerre kínál programokat az egyetemistáknak és a városi közönségnek. Az utóbbi években a két vonal tökéletesen kiegészítette egymást: hétközben, azaz szerdánként a legifjabb generációk kedvenc fellépői, hétvégén pedig többségében az egyetemi éveken már túl lévő korosztály előadói szerepeltek a programkínálatban.

 

Mindezt a két nyitóbuli tökéletesen reprezentálja. Míg múlt szerdán a huszonévesek körében trendi Follow the flow adott elő, szombaton a szélesebb rajongói bázissal rendelkező rockegyüttesek, a Junkies és a Tankcsapda léptek a deszkákra – mintha a Bridge „portfóliójának” mindkét ágának képviselői egyaránt felavatták volna a megújult klubot, annak rendje és módja szerint. Az alsó szinten ugyanakkor nem figyelhettünk meg különbséget a szerda és a szombat között, a népszerű magyar DJ-k közül mind Yamina, mind Pixa hasonló közönséget céloz meg.

 

A felsorolt előadók közül kiemelendő az idén 33 éves Tankcsapda, amelyik a hely szelleméhez méltó módon, Magyarország jelenlegi legrangosabb rockzenekaraként indította el a tavaszi klubszezont a megújult Bridge-ben. Portálunknak Lukács László, a debreceni zenekar frontembere kiemelte, a mostani fél éven belül a második jelenésük a folyók városában.

 

„Több mint húsz éve járunk vissza Győrbe, legutóbb például tavaly elég nagyszabású koncertet adtunk a város szívében, a 750 Győr eseménysorozat keretében, ahol több tízezer ember látta a körszínpados Tankcsapdát. A Bridge Klubban most másodjára léptünk fel. Az első például annyira súlyosra sikerült, hogy nagyon sokan kint is maradtak, nem fértek be. Most is nagy várakozással érkeztünk, egyrészt a megújult helyszínre kíváncsiak voltunk, azt meg nyilván nem is kell mondanunk, hogy az elmúlt évek koronavírus-járvány miatti korlátozásai után, végre milyen jó érzés, hogy rendesen tudunk koncertezni” – nyilatkozta az énekes, aki a buli során azt is megemlítette, az együttes a legendás A klubban is fellépett annak idején.

 

 

Természetesen egy ekkora volumenű este programjából az emblematikus Golyó-buli sem maradhatott ki. Mi mással lehetne ünnepelni a Bridge visszatérését a szombati klubkoncertek világába, mint egy fergeteges, hajnalig tartó rockdiszkóval?

 

„Én elsősorban a Golyóra jöttem, most kezdődik igazán az este” – mondta portálunk helyszínen lévő munkatársának az egyik vendég, majd hamar el is tűnt a tömegben. Mindez jól mutatja az egykori stúdiós, ma már professzionális hangosítással foglalkozó Katavits Lajos, azaz közismertebb nevén Golyó által teremtett „brand” vonzerejét. Mindez olyannyira igaz, hogy ha valaki körülnézett szombat este a Bridge felső szintjén, akár 2012-ben is érezhette magát, hiszen rengeteg egykori hallgatótársa feltűnt a közönség soraiban. Egy-egy ilyen alkalom az egykor itt végzett hallgatók számára akár 10-15 év távlatából is találkozási pontként szolgál, ami fémjelzi a Széchenyi István Egyetem alumni közösségének erejét. Úgy tűnik, az egykor heti rendszerességű Golyó-buli ma már nemcsak eseményszámba megy, hanem kifejezetten piaci rést tölt ki – ha meghirdetik, garantált a telt ház.

 

A Bridge Hallgatói és Oktatói Klub számára óriási jelentőségű volt az elmúlt hét, hiszen a pandémia és a közel egy évig tartó felújítás után egy minden igényt kielégítő szórakozóhely tért vissza a magyar zenei térképre. A következő hétvégékén sorra adják majd át egymásnak a kilincset különböző rock-, illetve alternatív együttesek (elegendő csak az AWS, a Carson Coma vagy a Kowalsky meg a Vega formációkat említeni), hétköznap pedig folytatódik a „Szerda őrület” partisorozat, a héten Purebeat vendégszereplésével. A Bridge tehát két emlékezetes estével nyitott újra, melyről képes beszámoló galériánkban, illetve korábbi cikkünkben megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!