Pár óra alatt megtalálták

2022.02.15. 07:34

Győri ügy - Levágta a lábáról a nyomkövetőt a házi őrizetes férfi, de nem jutott messzire

Előző nap fenyegető üzeneteket küldött a volt élettársának, köztük egy fotót egy pisztolyról.

Forrás: Ügyészség

Fogolyszökés miatt emelt vádat az ügyészség a 40 éves holland férfi ellen, aki megszökött a bűnügyi felügyeletből, úgy hogy levágta lábáról a nyomkövető eszközt - közölte az Ügyészség.

 

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 40 éves holland férfit a Győri Járásbíróság egy korábbi ügye miatt elítélte 2020 novemberében, és a jogerős ítéletig a korábban elrendelt bűnügyi felügyeletét fenntartotta. Ez azt jelentette, hogy a lábára nyomkövetőt szereltek, és nem hagyhatta el a Győr melletti településen lévő otthonát.

 

Ennek ellenére 2021 áprilisában, egy délután a nyomkövető eszközről „szabotázs” jelzés érkezett a rendőrségre. A házhoz kiérkező rendőrök a férfit nem, csak a levágott nyomkövető eszközt találták meg. Pár órával később már az erősen ittas állapotban lévő terheltet is elfogták a településen.

 

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi előző nap fenyegető üzeneteket küldött volt élettársának, köztük egy fotót is melyen egy, az övébe tűzött pisztoly volt látható. A gáz- és riasztófegyvernek minősülő pisztolyt a rendőrök a házkutatás során megtalálták és le is foglalták.

 

A férfit azonnal letartóztatták, és vele szemben az ügyészség fogolyszökés, és minősített zaklatás miatt emelt vádat, tettéért halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!