Közlekedés

2022.02.01. 07:24

Fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök Sopronban, 4 sofőrnek azonnal elvették a jogosítványát

A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt hétvégén is akcióban voltak a rendőrök, mely során, a leginkább balesetet okozó szabálytalanságokat szűrték ki.

kisalfold.hu

- Az ellenőrzések legfontosabb célja, hogy minél biztonságosabb legyen a közlekedés a városban.  Kollégáim összesen 974 esetben fújatták meg a szondát, amely 4 alkalommal mutatott pozitív eredményt. Mind a négy esetben a műszer olyan mértékű alkoholfogyasztást jelzett, hogy a sofőrökkel szemben büntetőeljárást kezdeményeztünk a jogosítványuk azonnali elvonása mellett – mondta el Varga Ferenc rendőr őrnagy az akció parancsnoka.

Felvételünkön Varga Ferenc rendőr őrnagy.

Közigazgatási bírságot összesen 30 esetben - a sebesség túllépése, a biztonsági öv hiánya, valamint a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt - szabtunk ki. Helyszíni bírságot 67 gépjárművezetőnek kellett fizetnie, akik közül sokan figyelmen kívül hagyták az elsőbbségadási jelzőtábla utasításait, megsértették az előzés és kanyarodás szabályait, valamint nem használták az irányjelzőt. Közlekedési szabályok megsértése miatt összesen 8 esetben zártuk az intézkedést szabálysértési feljelentéssel. Ezek között kettő is volt, amikor a sofőr engedély nélkül vezetett – összegezte az őrnagy.

A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a balesetek megelőzése közös célunk, amit csak közös felelősségvállalással lehet megvalósítani. A közlekedésben minden résztvevőnek be kell tartania a szabályokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!