Oktatás

2022.02.07. 18:16

Együttműködési megállapodást kötött a Rába-csoport a Széchenyi István Egyetemmel

A duális képzés megteremtésén és a tudományos kutatásokon túl kölcsönösen támogatják egymást az egyetemi és üzleti élet egyéb területein is.

MTI

Fotó: Huszár Gábor

Stratégiai keretmegállapodást kötött a Rába Járműipari Holding Nyrt. a győri Széchenyi István Egyetemmel - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat hétfőn az MTI-vel.

 

A megállapodás célja a járműipari szektor szakember-utánpótlásának elősegítése, közös kutatás-fejlesztési program kialakítása, valamint innovációs és oktatási tevékenységek közös támogatása.

 

A tájékoztatás szerint a megállapodás közelebb viheti egymáshoz az elméletet és a gyakorlatot a felsőfokú képzésben, erősítheti az ipar és az egyetem közötti tudástranszfert, szélesebb látókört biztosítva a képzésben részt vevő fiataloknak és segítve a pályakezdő szakemberek gyors beilleszkedését a munka világába.

 

Hozzátették: Győr és környéke az ország egyik vezető járműipari központja, amelyet a Rába a munkahelyek biztosítása mellett, a szakmai tudásbázis folyamatos fejlesztésével is támogat.

 

A Rába céljai között szerepel a tudásalapú társadalom előmozdítása, a felnövekvő generáció támogatása.

 

A Rába és az egyetem a duális képzés megteremtésén és a tudományos kutatásokon túl kölcsönösen támogatják egymást az egyetemi és üzleti élet egyéb területein is, egyebek mellett a Rába anyagilag is támogatja az egyetemi szervezésű hallgatói programokat.

 

A Rába erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az Európai Unió, a FÁK-országok és az Amerikai Egyesült Államok. Üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág.

 

A Széchenyi István Egyetemnek mintegy 13 ezer hallgatója van, kilenc karán közel kétszáz érettségi, illetve diploma utáni képzést nyújt.

 

A Rába Járműipari Holding Nyrt. korábbi jelentése szerint adózás utáni nyeresége 2021 első kilenc hónapjában 153,5 százalékkal 1 milliárd 161 millió forintra nőtt. Árbevétele az első háromnegyedéves adatok szerint 19,7 százalékkal, 33,2 milliárd forintra emelkedett 2020 első háromnegyedévéhez képest, üzemi eredménye pedig 237,5 százalékkal, 1,4 milliárd forintra nőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!