Tragédia

2022.02.04. 07:40

Egyedül élő idős hölgy a győrsági lakástűz áldozata, már nem lehetett ideje kimenekülni

Tragikus baleset történhetett.

kisalfold.hu

Fotó: Cs. B.

Szerda délután háromnegyed ötkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Győrságon, a Lalka utcában kigyulladt egy családi ház. Tizenhárom tűzoltó négy járművel Győrből és Pannonhalmáról azonnal a helyszínre sietett, és több oldalról oltani kezdték a nyolcvan négyzetméteres házat. Két szoba teljes terjedelmében égett, a harminc négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a gerendákra. A lángok közül kihoztak egy gázpalackot is, megelőzve, hogy felrobbanjon. Fél óra alatt sikerült meg- fékezni a lángokat, azonban oltás közben egy holttestet találtak az épületben.

 

A helyiektől úgy tudjuk, egy idős hölgy, Erzsi néni élt a házban egyedül. Az utóbbi időszakban nem nagyon látták a faluban, családja és több rokona is a településen lakik. A falubeliek megrendültek, amikor megtudták, hogy egy áldozata is van a tragikus esetnek. Többen részvétüket fejezték ki. Úgy sejtik, baleset történhetett, és az asszonynak már nem volt ideje kimenekülni.

 

A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálat tárja fel.

 

– Télen megemelkedik a lakástüzek száma. Sajnos szinte naponta hallunk halálos áldozatot követelő tüzekről. Januárban átlagosan ötvenpercenként gyulladt ki egy otthon, közülük több tragikus kimenetelű volt. Győr-Moson-Sopron megyében 2021-ben 290 esetben, idén már negyvenötször hívták a tűzoltókat otthonokhoz tűzeset miatt. Ebben az évben a tegnapi volt megyénkben a harmadik lakástűz, amely halálos áldozatot követelt – mondta el Ruskáné Takács Anita tűzoltó százados. – Ezek az esetek néhány ezer forintos füstérzékelővel megelőzhetők lettek volna. Az érzékelő sípolással jelzi, hogy baj van. Ilyenkor még bőven van idő az épületből kimenekülni és értesíteni a tűzoltókat – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!