Fejlesztés

2022.02.11. 12:46

28 férőhelyes, új bölcsőde épül Sopronban - fotók

A magyar kormány támogatásával 28 férőhelyes bölcsőde épül a Halász utcában a soproni önkormányzat és a Győri Egyházmegye együttműködésében – jelentette be sajtótájékoztató keretében Barcza Attila országgyűlési képviselő, dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Veres András győri megyéspüspök.

kisalfold.hu

Fotók: Máthé Daniella

Sopronban az elmúlt években számos bölcsőde, óvoda és iskola újult meg annak érdekében, hogy a gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek. A magyar kormány családpolitikájának megfelelően fontos szempont a bölcsődei férőhelyek bővítése is, ezért különösen nagy öröm a város és a gyermeket nevelő családok számára, hogy a Győri Egyházmegyével együttműködésben az egykori Voss Árvaház helyén új, minden igényt kielégítő intézmény épül.

 

Az elkészülő új bölcsőde fenntartója a Győri Egyházmegye lesz, melynek célja, hogy lehetővé tegye a családok számára, hogy a katolikus vallás szellemiségében élők már a legkisebb gyermekeik nevelését és oktatását is a katolikus hit jegyében kezdhessék meg. Az elmúlt években az egyházi fenntartású bölcsődék, óvodák és iskolák iránti igény jelentős mértékben megnőtt, ezért a Győri Egyházmegye egy olyan oktatási rendszert kíván megvalósítani, amely biztosítja a folyamatosságot az egyházi intézménybe járó gyermekek számára.

 

A fejlesztés kivitelezési munkálatai 2021. május 14-én a munkaterület átadásával kezdődtek meg, és várhatóan az őszi tanévkezdés előtt befejeződnek. A munkálatok az egykori árvaház hátsó épületszárnyának elbontásával és a régi épületek statikai megerősítésével vették kezdetüket. A bölcsőde új épülete a telek hátsó részén, földszintes épületben valósul meg. A felújított épületszárnyakban a kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. Az új épületszárnyban két csoportszoba kerül kialakításra, melyekben összesen 28 kisgyermek helyezhető el. A csoportszobákban a gyermekek étkeztetése is biztosított lesz. Az udvaron 6 db parkoló (1 mozgáskorlátozott), a kerékpárok elhelyezésére külön tároló helyiség is létrejön. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!