Két kicsivel maradt egyedül az édesapa

2022.01.19. 11:45

Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt a bakonykoppányi nő

A szülés után altatásban, lélegeztető gépen tartották, a szilveszter előtti napon a kórházban elhunyt.

Forrás: VAOL/Rimányi Zita

Hét boldog közös évet adott a sors a Mihajlov-házaspárnak. Nem terveztek mást, csak két kisgyermek felnevelését, nekik szerettek volna kényelmes otthont teremteni, sok örömet adni. Vágyuk részben teljesült - írja a VAOL.

 

Egy kislányuk, majd egy kisfiuk látott napvilágot. Ám a terhes édesanya elkapta a koronavírust és a szilveszter előtti napon a kórházban elhunyt. A szülés után altatásban, lélegeztető gépen tartották, így már nem láthatta Benettet, aki most csaknem másfél hónapos. Dóri nagyon hiányzik férjének, Zsoltnak és a másfél éves Zorkának is.

 

– Tudom, most arra gondolnak, miért nem védekeztünk minden lehető módon. Én már a harmadik oltást is megkaptam. A családunkban mindenki hasonlóképp kérte a vakcinát. A feleségem szintén regisztrált, már időpontja volt oltásra, amikor kiderült: várandós. Tartott tőle, hogy a magzatának árt, de mindenképp be akarta adatni magának, amint túljut a szülésen. Nem így alakult – sorolta a férfi.

 

Felidézte, hogy tavaly november végén neje beteg lett. Megfázásos tünetektől szenvedett, köhögött. Állapota miatt gyógyszert nem ajánlottak neki.

 

– December 3-án még elmentem dolgozni, de mivel Dóri éjjel nem tudott aludni, zihált, hazatelefonáltam. Anyósom azt mondta, rosszabbul van. Délelőtt hazasiettem és bevittem a kórházba, a sürgősségire. Akkor már fulladt, nyolc hónapos kismamaként. Végül bent tartották. Este kilencre derült ki, hogy kétoldali tüdőgyulladás a diagnózis. Amikor nőgyógyász is megvizsgálta, azonnali császármetszés mellett döntött. A feleségemet hétfőn elszállították a budapesti Semmelweis klinikára. December 6-án, este hét óra ötven perckor született meg Benett. Én egy közeli parkolóban, az autómban várakoztam és ajándéknak érezhettem volna, hogy a kisfiunkról elmondhatták: egészséges. Ám az édesanyja kisebb agyvérzést kapott, leálltak a szervei, a lépét eltávolították. Fokozatosan romlott az állapota. Végig altatásban, lélegeztetőgépen tartották. Az év utolsó előtti napján hunyt el. Már nem láthatta a kisbabáját – osztotta meg bánatát a férfi.

 

– Mondják, hogy legyek erős, tartsak ki, de nem megy. Ezt nem lehet feldolgozni. Zorkának nagyon hiányzik az édesanyja. Minden hajnalban sír érte, olyankor egyedül vigasztalom. Feszült, ingerült, nehéz lefoglalni, pedig igyekszünk megoldani, hogy legyen társasága, a játékra alkalma – mondta el az édesapa, aki gyermekeivel átmenetileg húgáéknál lakik, akik egy négy éves és egy négy hónapos kicsit nevelnek.

 

Megélhetésük tartósan nem megoldott, mert nem tud munkába járni a férfi, aki a fémmegmunkálásban dolgozott egy környékbeli cégnél, míg felesége korábban egy autóipari vállalkozásnál. Összefogott értük a falu, ahol építkezni kezdtek, hitelből.

 

A bakonykoppányi önkormányzat alszámlát (50420764-10006519) hozott létre a Mihajlov-család megsegítésére. Akik akár csak kisebb összeget utalnak ide, azoktól azt kérik, hogy a közlemény rovatba írják be: "Adomány".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!