Transzplantáció vár a sportolóra

2022.01.22. 07:16

Új tüdő segíthet majd Csollány Szilveszteren

A műtétet Budapesten vagy Bécsben végezhetik el.

kisalfold.hu

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Egy egész ország aggódik Csollány Szilveszter 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászért. A soproni születésű, a pályafutását a Rába ETO-ban kezdő sportoló tavaly decemberben kapta el a koronavírust. Egyre rosszabbul érezte magát, ezért december 3-án előbb a soproni kórházban ápolták, ám mivel az állapota súlyosbodott, a budapesti Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe került, ahol azóta is mélyaltatásban egy lélegeztetőgépen tartják és kezelik. Immár több mint 50 napja fekszik az intézet intenzív osztályán.

 

Arra vonatkozóan ellentétes információk láttak napvilágot a sajtóban, hogy Csollány Szilveszter vett-e fel oltást a koronavírus ellen.

 

A napokban úgy tűnik, kedvezőbb fordulat állhat be Csollány Szilveszter egészségi állapotában. A Kisalföld forrásai úgy tudják, a Csollányt kezelő orvosok a bajanok családjának beleegyezésével a bajnok számára gyógyulást és életet jelentő tüdő transzplantáció mellett dönthetnek, amit Budapesten vagy Bécsben végezhetnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!