Az imák segítettek

2022.01.13. 07:27

Súlyos baleset után több életmentő műtétet hajtottak végre a pannonhalmi bencés diákon

Elhagyhatja a kórházat és megkezdheti rehabilitációt az a pannonhalmi diák, akit a december eleji hóeséskor ütött el egy autó.

Bella Violetta

Fotó: Dombóvári Tamás (MW-archívum)

  • A súlyos balesetet követően sokáig kritikus volt a hetedikes fiú állapota, fejsérülése miatt több koponyaműtéten esett át.
  • Hortobágyi T. Cirill főapát kérésére Ferenc pápa is imádkozott sok diáktárssal és ismerőssel egyetemben a fiatal felépüléséért.
  • Társai hálásak a javulásáért és hiányolják, rehabilitációja után várja vissza a pannonhalmi bencés közösség.

Ferenc pápa is imádkozott azért a hetedikes pannonhalmi diákért, akit Mikulás napján ütött el egy autó. A baleset akkor történt, amikor testnevelésóráról tartottak vissza az osztálytermekbe a fiúk és közben hógolyóztak. A sérültet a győri kórházba szállították és fejsérülése miatt sokáig kritikus volt az állapota. Most van itt az ideje az imádságnak – írta a Bencés Diákszövetség aznapi Facebook-bejegyzésében.

 

Sokan hallották meg a felhívást és fogtak össze, hogy imaháttérrel támogassák a gyógyulását. A pannonhalmi szerzetesközösség napi fohászában és az öregdiákok körében is folyamatos volt a könyörgés a gyógyulásért. – Egy alkalommal a baleset után, amikor mindenki leírhatta az imádságait és az oltárra helyeztük azokat, rengeteg volt az ima – mondta Németh Tamás, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanára. – Voltak, akik anyagilag is támogatták a diák édesanyját, Albin atya, az igazgatónk szervezte a segítséget a szülői munkaközösségben. Hortobágyi T. Cirill főapát a december 15-i pápai kihallgatáson a Vatikánban arra kérte a Szentatyát, imádkozzon a nehéz helyzetben lévő diákjukért, amire Ferenc pápa azt felelte: imádkozni fogok. Az imádság és az orvosi segítség nem maradt eredménytelen.

 

– Hála Istennek látványos a javulás – mondja Németh Tamás. – Nagyon súlyos baleset volt, mindannyian nagyon megijedtünk és nagyon bizonytalan volt a helyzet. Diákunk már túl van a záróműtéten, ami jól sikerült. Néhány napja felállt, egyre élénkebben beszél, viccelődik. A diáknak több koponyaműtétre is szüksége volt, és csak a szülei látogathatták, de hamarosan elhagyhatja a győri kórházat. – Jövő héten kezdődik a rehabilitációja Budapesten. Egyikünk sem találkozhatott vele a baleset óta, a fiúk nagyon várják, hogy láthassák, de tapintatosak és türelmesek vagyunk. Bízunk benne, hogy minél hamarabb viszontlátjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!