Széchenyi István Egyetem

2022.01.26. 18:26

Stratégia együttműködési megállapodást kötött a CETIN Hungary és a Széchenyi István Egyetem

A társaság több mint 300 tételből álló eszközcsomagot adományoz az egyetemnek.

MTI

Fotó: Májer Csaba József

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a győri Széchenyi István Egyetem.

 

A megállapodás keretében a társaság több mint 300 tételből álló eszközcsomagot adományoz az egyetemnek, ami bázisállomás vezérlőket, rádióhálózati vezérlőket, valamint bázisállomás- és átviteltechnikai elemeket tartalmaz.

 

Emellett a szolgáltató részt vesz a felsőoktatási intézmény távközlési-informatikai elméleti és gyakorlati oktatásában. A vállalat és az egyetem közös kutatás-fejlesztési projekteket is tervez a mobilkommunikációs hálózatok innovatív hasznosítására.

 

A megállapodás értelmében a felek együttműködnek a mobilhálózatok, az 5G hálózatok és az 5G-alapú szolgáltatások fejlesztésében - írják a közleményben.

 

A CETIN Hungary Zrt. független integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató vállalat, mintegy négyezer telephellyel, jelenléti ponttal. A társaság 2020 júliusában jött létre a Telenor Magyarországból történő strukturális kiválással.

 

A vállalat működésének első fél évében mintegy 23 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 1,4 milliárd forint jegyzett tőke mellett, mintegy 200 szakembert foglalkoztat, tevékenységének fókusza a hálózattervezés, hálózatépítés és üzemeltetés, átviteltechnika, adatközpont, IT infrastruktúra és IT biztonsági szolgáltatások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!