Kékfény

2022.01.27. 08:51

Piros jelzésbe rongyolt egy autós Sopronban - ötvenezres büntetés lett a vége

Az elmúlt héten a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén a vezető baleseti okok kiszűrésére tartottak fokozott ellenőrzéseket a rendőrök.

kisalfold.hu

A személyi sérüléssel járó főbb baleseti okok: az elsőbbségadási kötelezettség megszegése, a kanyarodási és előzési szabályok megsértése, a sebességtúllépés és a közúti jelzőlámpa tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása. Az ellenőrzések során egy gépkocsivezetőre figyeltek fel az egyenruhások, aki a soproni Mátyás király utca és Széchenyi tér kereszteződésébe a piros lámpa ellenére hajtott be január 21-én az esti órákban.

 

A rendőrök megállították a szabálytalankodót és a sofőrt ezért a kihágásért – a jogszabály által meghatározott mértékű – 50 ezer forint közigazgatási bírsággal és 8 büntetőponttal sújtották. Fontos tudni, amennyiben valaki eléri a 18 büntetőpontot, azt fél évre automatikusan eltiltják a járművezetéstől. A kapott büntetőpontok pedig csak 3 év múlva évülnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!