Kedvcsináló diákoknak

2022.01.13. 18:05

Nyílt napot tartottak a győri Tánc és Képzőművészeti Iskolában - fotók

Mesébe illő balettruhában várták a tanulók az apróságokat, hogy mestereikkel körbevezessék őket az iskola falai között.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

- Iskolánk 13 évfolyamos, kétprofilú intézmény. Egyrészt a táncművészetre, másrészt a képzőművészetre specializálódott. Az általános műveltséget megalapozó tantárgyakon kívül az 5. évfolyamtól kezdődően táncos - klasszikus balett - szakképzés folyik. Ezt megelőzendő az 1-4. évfolyamon szakmai alapozás történik - kezdte Derczó Tibor igazgató.

 

- A 8. osztály után a szakképző évfolyamokon magas óraszámban klasszikus balettet tanulnak a diákok, amely modern balett és kortárs tánc tanításával egészül ki. Olyan egyetemes műveltséggel, magas fokú mozgáskultúrával, technikai tudással és előadó-képességgel bíró szakemberekké válhatnak, akik alkalmasak színpadi szóló, vagy kartáncosi feladatok igényes megvalósítására, előadására - hangsúlyozta Derczó Tibor.

 

Néhány óvodást láthatóan azonnal rabul ejtette az iskola és a meseszép ruhába bújt diákok. Hotová Eva balettmester és a leendő osztályfőnök, Ágh Zsuzsanna kísérte körbe a szülőket és a gyerekeket az intézményben, ahol bepillantást nyerhettek a növendékek hétköznapjaiba és a tantermi munkákba. Ezt követően az iskola tanulói színes műsorral készült az érdeklődőknek. Az előadásban bemutatkozott szinte minden évfolyam, ami jól bemutatta, honnan hova jutnak el és mennyit fejlődnek a diákok az évek alatt. A program zárásaként egy énekes-táncos produkció következett, amit azok az elsősök adtak elő, akik egy évvel ezelőtt szintén körbejárták és ámulva csodálták az iskola eseményeit.

 

Ezután a felvételivel kapcsolatos információk és követelmények is elhangzottak. 

 

 

- Kérjük a szülőket, hogy két hét múlva, a felvételi megtekintésre már kitöltött, és január 24-ig a [email protected] email címre elküldött jelentkezési lappal érkezzenek. A felvételihez nem szükséges semmiféle előképzettség, csak annyi, hogy a gyermek szeressen mozogni és ezt a szülő támogassa. Kényelmes, tornatermi felszerelésben jöjjenek a leendő tanulók a megtekintésre, ahol a mesterek az adottságokat figyelik majd meg és elbeszélgetnek a szülőkkel. Végül 22-23 diák kezdheti meg szeptemberben az első osztályt - foglalta össze az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!