Sport

2022.01.22. 16:10

NB II foci - Második félidőben fordított az ETO a Rapid Wien II. ellen - fotók

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a jövő heti, Szombathelyi Haladás elleni bajnoki előtt az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László együttese ezúttal az osztrák másodosztályban szereplő Rapid Wien II. csapatával találkozott, és fordulatos meccsen, 3-2-es győzelmet aratott.

kisalfold.hu

ETO FC – Rapid Wien II. 3-2 (1-2)

Győr, ETO Stadion. 

ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Fodor (Bagi 73’), Csonka, Tamás, Toma, Bacsa (Erdei 73’), Vitális (Múcska 73’), Berki (Kiss M. 62’), Priskin (Farkas B. 73’), Vernes (Óvári 46’). Vezetőedző: Klausz László.

Rapid II.: Orgler – Mercan, Aristot, Eggenfellner, Hasdari, Bosnjak, Mücahit, Kanuric, Savic, Kirchmayer, Kriwak. Cserék: Pichler, Vincze, Baszicz, Binder, Lorison, Mahmic, Galvan. Vezetőedző: Kulovits Stefan.

Gsz.: Bacsa (14’), Berki (59’), Farkas B. (74’) ill. Kriwak (10’), Kirchmayer (24’).

 

A 10. percben első lehetőségét gólra is váltotta a Rapid. Egy osztrák támadás végén, Kriwak egyértelmű leshelyzetben ugrott ki, szépen átvette, majd a kifutó Fadgyas mellett a hálóba lőtt. A 14. percben jött az egyenlítés. Priskin verte meg védőjét, lement az alapvonalig, majd onnan gurított vissza az érkező Bacsa elé, aki az ötösön belülről a kapuba lőtt 1-1. A 20. percben Savic ugratta ki két védő között Kirchmayert, aki nem sokkal lőtt a kapu mellé. Négy perccel később Kirchmayer ismét remek labdát kapott a leshatáron, amivel elfutott a kapuig, és a kapu bal oldalába lőtt 1-2. A 27. percben Hasdari tornáztatta meg Fadgyast, a jobb felsőbe tartó lövést szögletre tolta kapusunk. Fél óra játék elteltével Savic használt ki egy védelmi megingást, labdát szerzett, majd a bal kapufára lőtt. A 31. percben újra Priskin teremtett helyzetet, ezúttal Vernes elé tálalt, ám egy védő blokkolni tudta a lövést. A második félidő első lehetősége az ETO előtt adódott. Óvári cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd Priskin elé került a labda, aki egy védőt kicselezett, majd éles szögből a kapu fölé bombázott. Az 52. percben Csonka vezette a kapu felé a labdát, majd jó harminc méterről lövésre szánta el magát, a labda nem sokkal szállt el a kapu mellett. Hét perccel később ismét sikerült egyenlíteni. Egy kivágott labdát Toma emelt vissza a vendégek kapuja elé, ahol az üresen maradó Berkit találtam meg, ő pedig a bal felsőbe bólintott 2-2. A 74. percben két frissen beállt játékos hozta össze a harmadik gólunkat. Erdei gurította vissza a labdát az alapvonalról Farkasnak, aki laposan a kapuba lőtt 3-2. A 81. percben Vincze D. veszélyesen adott középre a jobb oldalról, Csonka az utolsó pillanatban tudott tisztázni az érkező támadó elől. Öt perccel a lefújás előtt ismét Farkas veszélyeztetett, tizenhét méteres bombája nem sokkal szállt a kapu fölé. A 87. percben Savic Kovács K. mellett tudta tisztára játszani magát, éles szögből leadott lövése kevéssel tévesztett célt.

 

Klausz László: - Egy nagyon jó csapat ellen játszhattuk le a bajnoki főpróbát. Ezúttal is egy hasznos mérkőzésen vagyunk túl, ami teljes mértékben szolgálta a felkészülésünket. Hétfőtől már minden idegszálunkkal a bajnoki nyitányra koncentrálunk, ahol természetesen szeretnénk eredményesek lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!