Kékfény

2022.01.08. 17:10

Menő cuccokra specializálódott a 25 éves pannonhalmi férfi - Zoltán még a saját családtagjait is meglopta - fotók

A pannonhalmi nyomozók őrizetbe vették azt a 25 éves győrsági férfit, aki több lopást is elkövetett lakókörnyezetében, és a szomszédos településen. Legutoljára KTM bringát lopott, de lebukott.

kisalfold.hu

A rendőrségre bejelentés érkezett az év első napjaiban arról, hogy Győrságon, az egyik családi ház udvaráról - a kerítés letaposását követően - elloptak egy kerékpárt. A településen korábban több hasonló bűncselekményt követtek el, köztük 2021. december 23-án egy házból egy televíziót is elloptak. Ebben az ügyben a pannonhalmi rendőrök néhány óra alatt eredményt értek el, elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a 25 éves Z. Zoltánt. A tartózkodási helyén végzett kutatáskor a nyomozók meg is találták az eltulajdonított tévét. Ekkor a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon engedték.

 

 

A fiatalember ezután sem tudott leállni, még a saját rokonait és családját is többször meglopta. Az újévi kerékpárlopás során gyűjtött információk is mind abba az irányba mutattak, hogy ismét Z. Zoltán lehet ennek a bűncselekménynek az elkövetője. Adatgyűjtés során a járőrök már másnap megtalálták a lopott biciklit a férfi egyik táplánypusztai ismerősénél. A nyomozók a 25 éves győrsági lakost végül Peresztegen fogták el, majd – őrizetbe vétele mellett – kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Fotók: Police.hu

 

A gyanúsított kihallgatásán elismerte a nyomozóknak, hogy tavaly október 19-én egy másik győrsági ingatlanból szintén ő lopott építési anyagokat, szerszámokat, bútorelemeket a lakás bejárati ajtóüvegének betörését követően. Ezután Pázmándfalura ment, ahol december 10-én és december 29-én egy lakóházhoz tartozó magtár ajtajáról a lakatpántot lefeszítette, majd onnan kisgépeket, akkumulátorokat vitt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!