Hamarosan kezdődik a felújítás

2022.01.27. 13:52

Közel 50 év után nyitja meg kapuit a Csornai Bíróság régi épülete jövőre - látványtervek, videó

Ünnepséget tartottak csütörtök délelőtt a Csornai Járásbíróság felállítása alkalmából. Az 1928-ban indított bíróság működését 1976-ban szüntették meg. Épületét azóta többféleképpen hasznosítását, legutóbb az egészségügy szolgálatában állt.

kisalfold.hu

Rövidesen azonban elkezdik felújítását és várhatóan 2023 elején oda költöztetik át az intézményt. Egyelőre tehát ideglenes helyen, a Soproni úton várják az ügyfeleket, abban az épületben, melyet a helyiek az ügyvédek irodájaként emlegetnek.

 

A csütörtöki rendezvényen dr. Senyei György, az Országos Bírói Hivatal elnöke mondott köszöntőt. Kiemelte: a bíróság felállításának fontos szempontja volt, hogy a Rábaközben élőkhöz fizikailag is közelebb kerüljön az igazságszolgáltatás elérésének lehetősége. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a felújított épület a város egyik legszebb és legpatinásabb épülete lesz.

 

Dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke ismertette a Csornai Járásbíróság történetét, illetve újbóli indításának ütemét. A rendezvényen bemutatták a járásbíróság kinevezett elnökét, dr. Németh Csabát is, aki harminc éves bírói tapasztalattal látja el a feladatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!