Imádják a kicsik!

2022.01.27. 14:35

Játszótéri világítótorony gyerekeknek Jánossomorján - fotó

Messze ellátni a jánossomorjai világítótoronyból – a látogatók pedig csúszdán juthatnak vissza az aljáig.

kisalfold.hu

Fotó: Hauptmann Tamás

Már használhatják a gyerekek a város nemrég megépített, új, komplex játszótéri eszközét, a világítótornyot a Felsőlókert utcai játszótéren. Az új típusú, mászókával és hosszú csúszdával rendelkező építmény az első ilyen az országban. A közel 17 milliós eszközt a város saját forrásból finanszírozta a játszótérfejlesztési program keretében. De bővült a szentpéteri gödör játszótere is, itt a szánkódombra állíttatott hosszabb csúszdát a városüzemeltető.

 

Itt tavasztól már használható a bográcsozó is, amihez az önkormányzattól lehet eszközöket kérni. A pusztasomorjai pihenőparkban szintén felállítottak egy hasonló sütögetőhelyet. A téli változások része a parkban, hogy a nagy kihasználtság miatt biztonsági szabályokat vezetett be a város, megelőzni igyekezve az ütközéses baleseteket a futópálya és az azt keresztező járda találkozásánál. A Felsőlókert utcai játszótéren már birtokba vehették a gyermekek az új világítótornyot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!