Nem jön magától a kéményeprő

2022.01.12. 18:16

Győrben lángolt, Lébényben eltömődött egy kémény

Nem megfelelően működő kéményekhez riasztották a tűzoltókat.

Katasztrófavédelem

Forrás: Mediaworks Archívum/Lang Róbert

Hétfőn délelőtt a város hivatásos tűzoltóit Győrbe a Régiposta utca egyik családi házához riasztották, ahol lángolt egy kémény. A lakók megszüntették a tüzelést a kazánban, a tűzoltók pedig kéziszerszámok segítségével kitisztították a füstelvezetőt. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy vizsgáltassa felül a kéményét a kéményseprőkkel.

 

Az esti órákban a lébényi hivatásos és önkéntes tűzoltókat a település Fő utcájába riasztották, ahol egy eltömődött kéményből a felső tisztító nyílásnál áramlott vissza a füst a lakásba.  A tűzoltók eltávolították a lerakódott kátrányt a kéményből, és felhívták az ott lakók figyelmét, hogy a kémény felülvizsgálatáig ne használják azt.

 

Mindkét helyszínen tudnak más módon is fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

A kémények időszakos ellenőrzése a magánszemélyek számára ingyenes. Amennyiben családi házban él és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal.  A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elérhető a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon és a 1818-as telefonszámon a 9.1-es menüben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!