Szilas emlékére

2022.01.28. 20:37

Gyertyagyújtást tartottak Csollány Szilveszter soproni otthonánál - fotók

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

Gyertyagyújtást tartottak péntek este Csollány Szilveszter soproni otthonánál. A hétfőn elhunyt olimpiai-, világ és Európa-bajnok tornászt az egész ország gyászolja.

 

Balogh-Szabó Zsuzsanna "Gyertyagyújtás Szilas emlékére" néven Facebook-csoportot hozott létre, amin keresztül lehetett csatlakozni a pénteki eseményhez. A Kisalföldnek azt mondta, ismerte és szerette Szilast, mint ahogyan Sopronban sokan mások.

 

A tragikus halálhírt követően többekkel együtt várt volna a várostól egy nagyobb szabású megemlékezést, ahol nemcsak a tornászok, hanem az egyszerű, hétköznapi soproniak is leróhatták volna a kegyeletüket. Azért szervezte ezt a gyertyagyújtást, hogy így emlékezzenek arra a nagyszerű sportemberre, aki immár húsz éve a családjával együtt itt élt közöttünk.

 

A Facebook-csoporthoz sok százan csatlakoztak és írtak együtt érző bejegyzést. Többen az utolsó pillanatig bíztak a sportoló felépülésében és hittek benne, hogy összefuthatnak még vele a városban. Olyan is volt, aki személyesen nem tudott elmenni a megemlékezésre, de otthon 7 órakor gyújtott egy mécsest az emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!