Bűnügy

2022.01.22. 14:08

Csúnyán megverték a 67 éves férfit egy építkezésen, több év börtönre ítélték őket Győrben

Ítéletet hirdetett a Győri Törvényszék annak a három vádlottnak az ügyében, akik 2020 őszén olyan súlyosan elbántak egy 67 éves férfivel az egyik gyorsforgalmi út melletti építkezésen, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Simon Roberta

Mind a három vádlott beismerte tettét, több év letöltendő börtönbüntetést kaptak. Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

A vádirat tényállása szerint a vádlottak, akik közül az elsőrendű és a másodrendű vádlottak apa és fia, családi vállalkozást működtet, térkövezéssel foglalkoznak. A három vádlott és négy munkatársuk 2020 novemberében kora reggel egy kisbusszal utaztak az M85-ös gyorsforgalmin, amit az apa vezetett. Nagycenk külterületén a közvetlen munkaterülethez akartak lehajtani, de az épülő híd útelágazásánál egy behajtani tilos tábla állt.

 

A sértett munkáltatója megbízásából forgalomirányítást végzett a helyszínen. A tiltás ellenére a társaság a kisbusszal be akart fordulni. A 67 éves sértett kérte, hogy hajtsanak kicsit tovább és ott befordulva közelítsék meg a munkahelyüket. A vádlott apa kérdőre vonta a forgalomirányítót, majd annak újabb udvarias válasza után magából kikelve sértegetni kezdte. Kiabálni kezdett és a társait felszólította: „Adjunk neki!”  Erre a férfi fia és a harmadrendű vádlott is kiszállt a kocsiból. A sofőrt kézzel a kocsiajtóhoz nyomva próbálta a sértett visszanyomni, de az a bakancsával a kirúgta az ajtót, ami kicsapódva a fején találta el a sértettet és hanyatt vágódott. A három megtermett férfi körbefogta a földön fekvőt, ütlegelni, rúgni kezdték. Miután alaposan elbántak vele, a tranzitba szálltak és folytatták útjukat. Az áldozat több helyen zúzódásokat szenvedett, mája bevérzett. A szakértő úgy fogalmazott korábban, hogy nagy szerencséje volt, hogy ez az összetűzés nem került az életébe. - Ebből fakadóan a vádlottaknak is - jegyezte meg dr. Bóka Tibor.

 

A bíróság életveszélyt okozó testi sértés kísérletében találta őket bűnösnek. Az elsőrendű vádlott, aki vezette az autót és kezdeményezte balhét 2 év 9 hónapra, fia, mint másodrendű vádlott 2 év 3 hónapra, a harmadrendű vádlott szintén 2 év 9 hónapra kerül rácsok mögé. Utóbbi többszörös visszaeső, így csak a teljes idő kitöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

 

A bíró hosszasan sorolta mind a három férfi korábbi bűnlajstromát. Szerepelt ott minden: garázdaság, könnyű testi sértés, súlyos testi sértés, lopások, zsarolások, csalás. Számos alkalommal kaptak már felfüggesztett börtönbüntetést, de a harmadrendű vádlottat tetteiért már több évig ült a hűvösön, legutóbb 2018-ban szabadult. Az apa próbaidő után követte el a cselekményeket, míg fiának még tartott a próbaideje 2020 novemberében. Mindannyian beismertét bűnösségüket és a sértett 600 ezer forintos kárát is megtérítették, ami a bíró szerint hasonló esetekben elég ritka. Személy elleni erőszakok miatt vonták már őket többször felelősségre, így végül a 2-8 évig terjedő büntetési tételhez elég méltányos büntetést kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!