Educatio 22. alkalommal

2022.01.14. 13:33

A soproni és a győri egyetem is kiállító a nagy felsőoktatási seregszemlén - mi is tettünk egy kört a rendezvényen

Február 15-ig adhatják le a jelentkezésüket azok, akik a normál felvételi eljárás keretében szeretnének továbbtanulni. A következő tanévben több szak indul és több hallgatót vehetnek fel az intézmények.

Munkatársunktól

A Széchenyi István Egyetem január 18-án Nyitott Kapuk rendezvényt tart a győri campuson, ahová szintén várja az érdeklődő fiatalokat. Fotó: Horváth Márton

  • Az ország egyik legnagyobb felsőoktatási rendezvényén, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon megyénk mindkét egyeteme képviselteti magát. A cél a fiatalok tájékoztatása.
  • Mi is tettünk egy kört, hogy megtudjuk, melyek lesznek idén a legnépszerűbb szakok és milyen új képzésekkel várják a hallgatókat.
  • Mintegy száz szervező, oktató és hallgató mutatja be a győri Széchenyi István Egyetem képzési palettáját.

Győri campus

 

A győri Széchenyi István Egyetem 88 szakra várja a jelentkezőket az idei felvételi eljárásban. Közülük 48 érettségi utáni felsőoktatási szakképzésre, osztatlan és alapképzésre lehet jelentkezni. Emellett 14 szak indul duális képzésben. Dr. Kovács Zsolt kancellár és dr. Zseni Anikó oktatási rektorhelyettes elmondták, az intézmény rendkívül erős gyökerekkel rendelkezik a műszaki és az informatikai képzések terén, amire jó példa, hogy a győri Audinál dolgozó mérnökök mintegy fele Győrben végzett. A képzési paletta évről évre bővül. Idén a mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnök alapszak, az előadó-művészet–klasszikus furulya alapszak és a településmérnök mesterszak jelentenek újdonságot. Tovább emelkedik az angol nyelvű képzések száma is a formatervező művész és a villamosmérnök mesterszakokkal. 

 

Az előző évek tapasztalatai alapján a legnagyobb népszerűségnek várhatóan a kereske- delem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, a mérnökinformatikus, a gazdaság- informatikus, a járműmérnök, a gépészmérnök, a villamosmérnök, a jogász és a gyógypedagógia szakok örvendenek majd. A január 13. és 15 között zajló 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Széchenyi István Egyetem látványos, 150 négyzetméteres standdal vesz részt. A budapesti rendezvényen összességében mintegy száz szervező, oktató és hallgató mutatja be a három nap során az intézmény képzési palettáját. A standon az egyetemi élet és a képzések mellett az egyetem hallgatói csapataival, e-sport-szakosztályával, valamint Talmácsi Gábor korábbi gyorsaságimotor-világbajnokkal is lehet találkozni, aki korábban szintén az intézményben végzett.

 

Soproni campus

 

Szeptembertől a Soproni Egyetemen egy átfogó tantervreformnak köszönhetően minden szakon megújult szerkezettel, tartalommal és módszertannal várják az új hallgatókat. – Ezer-ezeregyszáz új hallgatóval tervezzük a szeptemberi tanévkezdést – tudtuk meg dr. Katona György oktatási rektorhelyettesétől. Az intézményben az alapképzéseken kisebb mértékben, inkább a mesterképzési szakok esetében tervezik a bővítést mindkét finanszírozási formában. Az állami ösztöndíjas mesterképzési kapacitást az előző évek hallgatói létszámának tükrében határozzák meg. Az egyetemen a következő tanévben 200 állami ösztöndíjas férőhely lesz.

 

A rektorhelyettes elmondta, hogy két területen, az erdőmérnök osztatlan képzésen és a művészeti képzési terület szakjain várnak elsősorban túljelentkezést, az önkéntes katonai szolgálatért járó többletpontoktól pedig nem számítanak jelentős változásra a bekerülési ponthatárok tekintetében. – A decemberi nyílt napok is telt házasak voltak, az Educatio kiállításon is jelentős érdeklődést várunk. A rendezvényen az egyetemen működő négy kar szakemberei és hallgatói képviseltetik magukat, akik minden lehetőségről tudnak tájékoztatást adni – tette hozzá dr. Katona György.

 

A Soproni Egyetem standján ajándékok és nyereményként VOLT Fesztivál-bérletek várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!