Újévi babák

2022.01.03. 12:26

A megye első babái - Az ácsi Noel és a dunakiliti Bence újévkor született

A győri és a mosonmagyaróvári kórházban jöttek világra a megye első babái 2022-ben. A soproni intézményben január elsején nem született gyermek.

Taár Noel 4220 grammal és 53 centivel született Győrben.

– Amikor december 31-én éjfélt ütött az óra, Krajczár Renáta és férje a győri kórház felé száguldott autójukkal az 1-es úton, elhagyva Ácsot, így közben megcsodálhatták a fellőtt tűzijátékokat. Bár december 27-re várták, a kis Noel cseppet késett, így ő lehetett 2022-ben megyénk első babája, a hajnali fél hárommal megelőzve a kora délután a mosonmagyaróvári kórházban napvilágra jött Bieber Bencét. Szerencsére apuka is bent lehetett a nagy eseménynél. Bence nagyon ügyes volt, gyorsan megszületett. Egyelőre jó alvó.

Krajczár Renáta ácsi otthonában fél órával az év utolsó napjának vége előtt arra ébredt, hogy hamarosan megszülethet kisbabája. Azonnal szólt a férjének, hogy induljanak a kórházba. – A szülés könnyű volt, annak ellenére, hogy Noel jó nagy baba lett. Apuka szerencsére bent lehetett velem, ő vágta el a köldökzsinórt. Van már egy fiunk, Bendegúz szeptemberben volt ötéves, és már nagyon várta az öccsét. Szerintem Noel a bátyjára hasonlít. A baba első nap még nagyot aludt, most pedig úgy látom, hogy jó étvágya lesz, szereti az anyatejet, hála az égnek – árulta el lapunknak az édesanya.

Taár Noel végül 2 óra 23 perckor jött világra, 4220 grammal és 53 centivel. A névválasztásról is kérdeztük az édesanyát, aki elmondta, hogy a Noelt egyrészt szépnek találták, másrészt a jelentése Isten ajándéka, karácsonykor született gyermek – ehhez sem sok kellett, hogy passzoljon a dátumhoz. Megtudtuk, hogy az édesapa tetőfedő vállalkozó, a kismama korábban az ácsi tojáscsomagoló-anyagot gyártó Hartmannál dolgozott. Renáta megemlítette végül, hogy hálás a szülésznőnek, köszöni a segítséget az orvosoknak.

Természetes úton jött a világra a mosonmagyaróvári kórházban délután fél kettőkor Bieber Bence. 

A kis Bence Mosonmagyaróváron született. A felvételen édesanyjával, Bendes Alexandrával.

– A nővére, Liza szintén januárban született, nemsokára kétéves lesz. Nagyon szeretett volna testvért, most teljesült a vágya – újságolta a Kisalföldnek az édesanya, Bendes Alexandra. – Szerencsére apuka is bent lehetett velem a nagy eseménynél. Bence nagyon ügyes volt, gyorsan világra jött. Szerettük volna, ha az év első babája lesz, de hiába érkezett a kiírthoz képest korábban, ez nem sikerült. Persze nem bánjuk. A Dunakilitin élő családban az édesapa logisztikus, az édesanya gyesen van. Bence adatai pedig: 53 centi hosszú, 3560 gramm súlyú. Egyelőre jó alvó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!