Olvasnivaló

2021.12.21. 14:05

Új helyre költözött a győri Poket könyvautomata

Vecsei H. Miklós színész mert nagyot álmodni, és barátaival, kollégáival létrehozta a Poket automatákat, amin keresztül a zsebünkbe nyúlva elérhető válik a magyar és világirodalom gyöngyszemei közül jónéhány. A Győri Nemzeti Színház szárnyai alá vette ezt a győri könyvautomatát, és a főbejárata mellett helyezte el, ahol bárki, bármikor lecsaphat egy mobil méretű kötetre.

Simon Roberta

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

- Örömünkre szolgál, hogy itt adhatunk új helyet az automatának, mert ahogy már többször említettem, szeretnénk Győr kulturális százlóshajójává válni. Szeretnénk mindenféle értelemben kitárni a Győri Nemzeti Színház kapuját a közönségünk, a város és a térség lakói előtt - fogalmazott Bakos-Kiss Gábor színházigazgató. 

Forrás: Huszár Gábor

- Amikor kitaláltam a Poket automatát az volt a vágyam, hogy minden színháznak legyen egy könyvautomatája. Örülök, hogy Bakos-Kiss Gábor és színháza befogadta az automatát a külvárosi Sparból és  a belváros szívébe hozta és ezáltal összeköttetésbe került a színházzal - emelte ki Vecsei H. Miklós.

Felhívta arra is a fiatalok figyelmét, hogy az okostelefon mára már sokkal több, mint egy eszköz, aminek használjuk a funkcióit. Folyamatosan velünk van, vele kelünk, élünk, fekszünk. Az életünk szerves részévé vált. És ez egy darabig rendben is van, ugyanis alapvetően tényleg pozitív hatással van az életünkre, ám könnyen áteshetünk a ló túlsó oldalára. Miközben az okostelefon nyújtotta kényelemben éltünk, szép lassan technológiai függőkké váltunk.

Forrás: Huszár Gábor

- Kialakul a zsebbe nyúlás függősége. És mikor nyúlunk a zsebünkbe? Amikor csend van. Az okostelefon egy dolgot már biztosan kinyírt, mégpedig a csendet. Bevallom, én is okostelefon függővé váltam. Elveszítettem a csendjeimet, azaz a gondolkodásomat - vallotta be a színész.

- Ezért szerettem volna csinálni valamit, amit beteszek a zsebembe és talán eggyel értékesebb tartalom, mint a céltalan görgetést. Így született meg a Poket, amit barátaimmal és alkotótársaimmal álmodtam meg - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!