Városháza

2021.12.21. 17:16

Nézze meg videón a decemberi győri közgyűlést - a parkolás volt a sláger téma

Idén utoljára ültek össze a győri képviselők.

Forrás: Nagy Gábor

Idén utoljára ültek össze a győri képviselők. Fotó: Nagy Gábor

Biztosítják a fűtést a győri lakásokban, és nem kerül majd többe

 

A parkolás, szemétügy, személyi kérdések, a fürdő és sok más téma szerepelt a győri közgyűlés napirendjén.

GyőrIdén utoljára ültek össze a képviselők tegnap délelőtt. A napirendi pontok megtárgyalása előtt nemzetiségi díjakat adtak át. Szakács Erika a lengyel, Domanyik Szilárdné a német és Rendi Melinda az örmény kultúra megismertetésében és ápolásában végzett munkája elismeréseként vehette át a díjat. 

– Amit döntöttem, az lehet, hogy nem volt helyes, de van rá idő, hogy ezt korrigáljuk – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester a parkolási kérdés tárgyalásakor. A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályozás szerint 2022. június 30-ig az önkormányzatok nem állapíthatnak meg új díjat, így a tervezett parkolási rendszer nem léphet érvénybe január 1-jétől.

Van tehát idő arra, hogy a győriek véleményét figyelembe véve felülvizsgálják a koncepciót. A 2019-ben megállapított tarifa szerint a belvárosban élők 3900 forintot, míg a más városrészben lakók 14.250 forintot fizetnek a parkolásért. A képviselők tájékoztatást hallgattak meg Győr és térsége hulladékgazdálkodási rendszeréről. Szabó Jenő képviselő ismertette a nagytérségi társulás munkáját.

 

A közgyűlés személyi kérdésekben is döntött. Endrődi Pétert nevezték ki a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft., Nagy Csabát a GYHG élére.

 

A Modern Városok Program keretében épül a győri fürdőközpont területén egy vízi élménypark, melynek befejezési határideje 2023. április 15. A közgyűlés rendezte a bérlői, üzemeltetői jogviszonyt a fürdő üzemeltetőjével, a Rába-Quelle kft.-vel. A szerződés mellékletében az üzemeltető kinyilvánította, hogy a 2023-as újranyitást követően vállalja, hogy a győri lakcímkártyával rendelkező lakosok számára a mindenkori alapjegy árából június 1. és augusztus 31. között 40 százalék, szeptember 1. és május 31. között 20 százalék kedvezményt biztosít.

 

A napirendi pontok tárgyalása után képviselői kérdés volt annak kapcsán, hogy december 20-ig volt ideje a Győr-Szol zrt.-nek új gázszolgáltatót találni, miután az előző azonnali hatállyal felmondta a szerződést. Endrődi Péter, a Győr-Szol zrt. igazgatóságának tagja elmondta, hogy a napokban kapott árajánlatok szerint a gáz piaci ára 7,5 milliárdos pluszköltséget jelentene a város számára.

 

Dr. Dézsi Csaba András hozzátette, ezt az árat természetesen nem lehet elfogadni, de próbálják megoldani a helyzetet a parlamenti képviselők segítségével, és leszögezte: lesz fűtés a győri lakásokban, és nem fog többe kerülni. Január 8-ig hosszabbították meg a határidőt, ameddig újabb gázkereskedőt kell találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!