Szilveszter 2021

2021.12.30. 20:51

Mutatjuk a legjobb győri, soproni és mosonmagyaróvári szilveszteri programokat!

Sokszínű, érdekes szilveszteri programokat kínálunk megyénk három legnépesebb városából.

kisalfold.hu

GYŐR

 

CSALÁDI

 

Szilveszteri családi program, 12. 31., péntek, 10 óra, Baross Gábor utca, csónakos szobor előtti tér

 

10–10.30 óra: Svihák duó interaktív szilveszteri bohócműsora Balázs bácsival

 

A Svihák duó egy szerencsecsomag bohócházaspár. Az egyiküknek be nem áll a szája, a másikuk tökéletesen néma, az egyikük tudálékos, a másikuk ügyeskedő, az egyikük mindent jobban csinál, mint a másikuk. Folyamatosan egymás tyúkszemén taposnak, és ezt a lehető legnagyobb eleganciával képesek is egymás orra alá dörgölni.

 

10.30–11.30 óra: Varázslat testközelből! – Kiss Balázs bűvész

 

Egy „mikromágia” show várja a kicsiket és nagyokat, ahol a bűvész a közönség közt elvegyülve, a vendégek között sétálva, teljes testközelből szórakoztatja látványos mutatványaival a nézőket.

 

14.00–14.30 óra: Zsonglőrkabaré – Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat

 

A Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat egyéni és páros számok ötvözéséből létrehozott egy kabaré jellegű cirkuszi zsonglőrelőadást buzogányok, labdák, karikák, diabolók, meteorok és ördögbotok felvonultatásával.

 

14.30–15.30 óra: Varázslat testközelből! – Kiss Balázs bűvész

 

A délelőtti előadás után Kiss Balázs bűvész megörvendezteti közönségét egy újabb „mikromágia” show-val, ahol ismét szeretettel várja a kicsiket és nagyokat. A közönség között elvegyülve a bűvész a néző kölcsönkért gyűrűjével, mobiljával, autókulcsával mutat be mutatványt, vagy akár egyenesen a néző tenyeréből varázsol el valamit, vagy jelentet meg egy tárgyat a zsebében.

 

15.30–16.00 óra: Gólyalábas gyerekműsor – Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat

 

A produkcióban szereplő gólyalábasok több mint 3 méter magasak, mégis ámulatba ejtő akrobatikus és zsonglőrmutatványokkal kápráztatják el nézőiket.

 

Svihák duó interaktív szilveszteri bohócműsor Balázs bácsival

 

A gólyalábasok műsorával egy időben ismét színre lép a bohócházaspár, hogy ott folytathassák a közönség megnevettetését, ahol délelőtt abbahagyták.

 

ELŐADÁS

 

Csányi Sándor színházi estje

 

12. 29., szerda, 19 óra

 

Vaskakas Bábszínház

 

Előadás felnőtteknek

 

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja, „köszönöm, van elég cipőm, nem kell több”? Illetve hogy mindezek ellenére miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.)

 

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter nyolcvan percben.

 

A külső szervezésű produkciók esetén a Vaskakas Bábszínház kizárólag a körülményekért vállal felelősséget! Jegyek: 6900 Ft/fő, 5900 Ft/fő.

 

Hitted volna?

 

12. 30., csütörtök, 19 óra

 

Vaskakas Bábszínház

 

Az Orlai Produkciós Iroda vendégelőadása felnőtteknek

 

Herman és Christine barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, állandóan összejártak négyesben. Mára mindketten egyedül maradtak, mégis alig találkoznak. Christine megunta a magányt, és végre úgy döntött, elköltözik a városból, új életet kezd. Összecsomagolt, költöztetőket hívott, és már minden készen áll az új élet kezdésére, amikor betoppan a kissé morcos jóbarát. Richard Baer darabja rengeteg humorral és szeretettel mutatja be, hogy csodák márpedig történhetnek. Bármikor.

 

Szereplők: Hernádi Judit, Kern András, Ficzere Béla, Jeges Krisztián. Jegyek: 4900 Ft/fő, 4400 Ft/fő.

 

 

Légy férfi! – Hadházi előadása

 

12. 30., csütörtök, 20 óra

 

Audi-aréna

 

Kik azok a hapsik, és hová tartanak? Mi az a férfias viselkedés, és kinek jó az? Mik az elvárások egy fickóval szemben? Van-e különbség a pasis és a csajos viselkedés között? Jönnek a krapekok és a menő pacákok. Jegyek: I. kategória: 7990 Ft, II. kategória: 6990 Ft, III. kategória: 7990 Ft.

SÉTA

 

Szilveszteri séta Győrben

 

12. 31., péntek, 10 óra

 

Káptalandomb, bazilika főbejárata

A 2021. év utolsó sétája! Ezt a programot elsősorban azoknak kínáljuk, akik az év utolsó napját Győrben töltik, és az esti bulizás vagy csendesebb óévbúcsúztatás előtt egy kis sétára indulnának, szívesen ismernék meg Győr belvárosának legismertebb látnivalóit idegenvezetőnkkel. A másfél órás programra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki szívesen kapcsolja össze a kultúrát és a szórakozást, és nem riad vissza a téli időjárástól sem. Szívesen kalauzoljuk és mesélünk legendás győri történeteket, mi Győrben itthon vagyunk. Húzza meg a malac farkát velünk! Legyen boldogabb az új év! (Családok részvétele esetén a gyerekek díjmentesen vehetnek részt a programon.) Részvételi díj: 2021 Ft/fő.

 

MOSONMAGYARÓVÁR

 

Városi szilveszter

 

12. 31., péntek, 23 óra

 

Deák tér

 

A jó hangulatról a Hen House Band zenekar gondoskodik. Elbúcsúztatjuk az óévet és tűzijátékkal köszöntjük az új esztendőt. A muzsika hajnali 2 óráig töri meg a csendet. A belépés díjtalan, azonban érvényes védettségi kártya és személyi igazolvány felmutatása szükséges.

 

 

GYEREK

 

Szilveszteri játszóház

 

12. 29., szerda

 

Fehér Ló Közösségi Ház

 

9.30–10.30 óra: szerencsemalacok, kéményseprő figurák, bábok és üdvözlőlapok készítése.

 

10.30 órától: Mesemozinkban egy családi film látható. Az amerikai–dán–ausztrál–angol animációs vígjáték a kedvelt gyermekjáték-figurák kalandos életébe enged bepillantást. Emmet egy félreértés folytán mindenki számára kiválasztott lesz, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges alakok egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, ami meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket... majd meglátjuk, hova. 94 perc, 2014. – Korhatár nélkül megtekinthető!

 

SOPRON

 

Vidám óévbúcsúztató

 

12. 31., péntek

 

Várkerület rendezvénytér

 

21.00: DJ Jokó

 

22.30: Sugarloaf koncert.

 

0.05-1.30 DJ Jokó

 

A hatályos jogszabályok értelmében a koncertlátogatás feltétele a védettségi igazolvány.

 

XXXV. Szilveszteri Koncert

 

12. 31., péntek, 16 óra

 

GYIK Rendezvényház

 

Sopron Város Fúvószenekarának szilveszteri koncertje. Vezényel Ferenczi Balázs, konferál Dunaveczky András. Jegyek elővételben kaphatók: Pro Kultúra-jegyiroda. Jegyárak: elővételben és a helyszínen is egységesen 2000 Ft.

 

Újévi koncert

 

01., szombat, 18 óra

 

Liszt-központ

 

Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

 

Vezényel Oberfrank Péter Liszt-díjas karmester. Műsoron Szarka Gyula És mégis élünk c. műve. Belépő: 5000 Ft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!