Elkezdődött az idei síszezon

2021.12.13. 19:49

Megnyitott az eplényi sípálya – Több mint ezerméteres lejtő, tanpálya és kölcsönzési lehetőség

Simon Roberta

Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

Eplényben lelkes nők vették át az irányítást a síparkban. Új arculat, új vezetés, új konyha és új elképzelések. Ráadásul Sí­­aréna Vibe Park néven nyitotta meg kapuit csütörtökön a síelést és a hódeszkázást kedvelők előtt az eplényi központ, amely már nemcsak télen várja a sportolni vágyókat, hanem mind a négy évszakban működni fog. Paksi Piroska, a Síaréna Vibe Park ügyvezetője szerint ez üde színfoltja a Bakonynak, hiszen remek atmoszférával rendelkezik és számtalan lehetőséget rejt magában az év minden időszakában. Ide akár családosan, akár baráti társaságban, de még egyedül is érdemes ellátogatni. 

Nemcsak profik, kezdők, kicsik és nagyok is sícipőt húztak a hétvégén.

Fotó: Nagy Gábor

Mivel a veszélyhelyzetben is nyitva vannak, érintésmentessé tették a helyet és kibővítették tereiket. Hamarosan befedik a külső egységeket is, hogy mindenhová hüttehangulatot varázsoljanak. A hegy készpénzmentes, bankkártyával és Festipay rendszerrel lehet fizetni. A biztonságot az állandó mentőszolgálattal, profi mentőegységgel, pályarendőrrel, mentőquadokkal, hószánokkal biztosítják. Állat- és családbarát is a hely. – Gyermekanimációt és -felügyeletet is biztosítunk, ha már a gyerekek elfáradtak, de a szülők még csúsznának néhányat – emelte ki Piroska.

Petra és Szilvi Budapestről érkezett Eplénybe, ez volt az első csúszásuk a bakonyi lejtőkön.

Fotó: Nagy Gábor

– Sokan csak a csodás környezetért jönnek, hogy lássák téli pompájában is Eplényt, erre remek túraútvonalak vannak. Tavaly 73 ezer látogató kereste fel a létesítményt, legalább ennyire sikeres szezonra számítunk, vagy még sikeresebbre. Idén is 8 kilométer hosszú pályarendszer és 16 különféle útvonal áll majd a síelni vágyók rendelkezésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!