Európai elfogatóparancs alapján körözték

2021.12.08. 20:18

Erőszakkal lopott – Bécsben kattant a bilincs a soproni férfi kezén

Minden információ megvolt, a tartózkodási helyét megállapították és nemzetközi felkérésre Bécsben fogták el az európai elfogatóparancs alapján körözött soproni férfit.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció

Forrás: MW-archívum

Fotó: Bach Máté

A Lenti Rendőrkapitányságon K.R.A. soproni lakossal szemben jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el. A 26 éves férfi 2021. október 11-én az elektronikus nyomkövető eszközt eltávolította magáról, és ismeretlen helyre távozott. 

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya által beszerzett információk alapján feltételezhető volt, hogy a gyanúsított külföldre szökött, ezért ellene európai elfogatóparancs kibocsátásáról intézkedtek, és kézre kerítése érdekében felvették a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztályával. A két nyomozó szerv munkatársainak közös munkája eredményeként azonosították K.R.A. lehetséges tartózkodási helyét. 

 

A külföldön tartózkodó gyanúsított elfogásának érdekében az információkat a KR NNI európai célkörözési egységek hálózatán (ENFAST) keresztül átadták az osztrák központi célkörözési egységnek. Az osztrák rendőrök 2021. december 7-én kora reggel Bécsben elfogták a keresett férfit, kiadatásáról később döntenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!