Lakást bérelt marihuánát termeszteni

2021.12.07. 10:29

Csőtörés buktatta le a drogtermesztőt Mosonmagyaróváron – videó

A 30 éves mosonmagyaróvári férfi egy lakást bérelt, ott termesztett marihuánát.

Forrás: police.hu

A rendőröket hétfő éjjel riasztották egy mosonmagyaróvári társasház második emeleti lakásához, mivel a katasztrófavédelem munkatársai segítséget kértek az ingatlanba való bejutásukhoz – írja a police.hu.

A kiérkező járőröknek a tűzoltók elmondták, hogy lakossági bejelentés érkezett hozzájuk csőtörésről. A helyszínen megállapították, hogy a második emeleti lakásból folyt le a víz az alatta lévő lakóhoz, illetve az alagsori pincébe. A víz szivárgásának megállítása miatt egy létra segítségével a bukóra nyitva hagyott ablakon át bejutottak az ingatlanba.

A hiba kijavítása közben, az egyik szobában egy sátorszerű építményre figyeltek fel, amelyből fény szűrődött ki, illetve ventilátor zúgása is kihallatszott.

Az elmondottak alapján a rendőrök megtalálták a szobában a kábítószergyanús növényekből álló ültetvényt. Utánanéztek, hogy ki használja az adott lakást, majd a csőtörés ürügyén hazahívták a bérlőt. Amikor a lakcímre a 30 éves helybéli férfi megérkezett kérdőre vonták.

Forrás: police.hu

A bérlő azonnal elismerte a bűncselekmény elkövetését, így őt elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a feltételezett elkövetőhöz tartozó további két ingatlanban is tartottak kutatást. Ennek során összesen 24 tő kábítószergyanús anyanövényt, 200 gramm már leszüretelt termést, 12 növényi magot, és a drogtermesztéshez szükséges tárgyakat foglaltak le.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A férfit kábítószer birtoklásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottal szemben drogtesztet is alkalmaztak, ami THC-ra pozitív értéket mutatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!