Időjárás

2021.12.10. 20:03

A hófelhők egyelőre pihennek, de hétvégén fagyban és viharos szélben lesz részünk - videó

Szombat estétől az Észak-Dunántúlon viharos széllökések lehetnek.

kisalfold.hu

Szombaton általában erősen felhős vagy borult marad az ég, de helyenként kisebb szakadozások előfordulhatnak. Késő délelőttől főként a déli megyékben valószínű eső, a Dél-Dunántúlon akár havas eső, havazás is lehetséges. Szombaton az északi, északkeleti szél egyre nagyobb területen megerősödik, estétől az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de a hóval borított és átmenetileg kevésbé felhős tájakon több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +6 fok között alakul.

 

A csapadék vasárnap délutántól a fagypont közelébe vagy az alá csökkenő hőmérséklet miatt lefagyhat. Mindehhez szombat estétől erős, majd viharos északi, északkeleti szél társul, amely a hó állapotának függvényében hófúvást okozhat. A vasárnaptól várható csapadék területi kiterjedésében és halmazállapotában még jelentős a bizonytalanság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!