Forgalomba áll a KISS

2021.12.11. 10:16

A győri vonalra is megérkeztek az emeletes vonatok

Újabb megyeszékhelyek válnak elérhetővé az emeletes motorvonatokkal a hétvégétől. A december 12-i menetrendváltástól így már a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal egyes járatain is közlekednek a KISS-ek, valamint a Budapest–Újszász–Szolnok, a váci és az esztergomi elővárosi vonalon is egyre több járatban találkozhatnak az utasok az emeletes motorvonatokkal.

kisalfold.hu

Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Az elővárosi forgalomban minden korábbinál nagyobb kapacitást nyújtanak a 600 ülőhelyes járművek, amelyek kiváló gyorsulásukkal és megbízhatóságukkal a menetrendi struktúrák stabilizálására is kiválóan alkalmasak, immáron már négy elővárosi (váci-szobi, ceglédi, újszászi és esztergomi) vasútvonalon közlekednek. A vasúttársaság arra törekszik, hogy ezek az új szerelvények minél több utas számára biztosítsák a színvonalas kötöttpályás közlekedés élményét.

 

A decemberi menetrendváltástól már a megrendelt 40 darab emeletes motorvonat több mint fele, 22 új szerelvény áll rendelkezésre, főként a fővárosi agglomerációs vonalakon. A teljes flotta megérkezésével, tervezetten jövő év végétől, a fővárosi elővárosi vonalakon szinte teljes egészében modern FLIRT és KISS motorvonatok közlekedhetnek. A modern motorvonatok a vidéki vonalakon régebbi járműveket is kiválthatnak, így ezeken a vonalakon is egyre több korszerűbb vonattal szolgálja ki az utasainkat.

 

Ma kora este – szombati munkanap lévén – elindul az első KISS a Budapest–Győr vasútvonalon, Budapest-Kelenföldről 18:10-kor gördül ki G10-es vonatként.

 

A decemberi menetrendváltástól munkanapokon reggel és délután egy-egy járatban áll forgalomba a KISS a győri vonalon. A Hegyeshalomból 4:57-kor induló gyorsított járaton – többek között Mosonmagyaróvár, Győr, Komárom, Tatabánya érintésével – utazhatunk az emeletes motorvonattal Budapest Keleti pályaudvarra, ahova a szerelvény menetrend szerint 7:19-re érkezik. Délután, szintén a Keletiből, a 17:01-kor induló G10-es vonatban, Bicskét és Tatabányát is érintve, Győrig közlekedik a KISS.

 

A beálló szerelvények FLIRT motorvonatokat váltanak ki, így ezek a járatok 200 fővel nagyobb kapacitással közlekednek, mint korábban.

 

Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő is beszámolt az emeletes vonatok indulásáról Facebook oldalán. 

Mint írja: 

 A MÁV-tól kapott előzetes tájékoztatás alapján 2021. december 11-én, szombaton 19:31-es érkezéssel fut be a győri pályaudvarra az első szerelvény. 

December 12-től több vonalat érintően is menetrendváltások lesznek. A Győr és Budapest között közlekedő emeletes vonat további menetrendjéről a MÁV-tól kapott tájékoztatást vasárnap osztom meg a Facebook oldalamon.

Országgyűlési képviselőként fontos célom, hogy térségünkben is évről-évre egyre modernebb buszok és vonatok álljanak rendelkezésre a közösségi közlekedésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!