A gyömörei Czigler család otthonuk fűtését tudja megoldani a Jóakarat hídja gyors segítségével

A Jóakarat hídja a Kisalföld-olvasók segítségével karácsony táján nehéz sorsú, bajba jutott rászorulókon segít, terheiken igyekezve enyhíteni. A téti családsegítők ajánlásával egy gyömörei család gondjairól szereztünk tudomást. A 200 ezer forintos segítséggel ezúttal sem késlekedtünk.

Hécz Attila

Forrás: Nagy Gábor / Kisalföld

Czigler Jánosné Ilona Gyömörén él egy Orgona utcai házban fiával, Jánossal, lányával, a nyolcadik osztályos Lizával és Nyári Gabriellával, fia választottjával. Négy hónappal ezelőtt örömteli esemény következett be a családban, ugyanis Gabriella kisgyermeknek adott életet. A kis Czigler Ádám Jánoska szerencsére egészséges és szépen fejlődik. A gyermekáldást két hónappal ezelőtt esküvő követte, azóta akár boldogan is élhetnének. 
 

– Mivel fiam felesége fogyatékkal élő, így a pici miatt itthon kellett maradnom a munkából – mondta Ilona. – Fiam választását tiszteletben tartva unokámért is örömmel vállaltam ezt az áldozatot, de nagyon nehéz a mostani megélhetésünk. Korábban az Audiban dolgoztam, ám most nem tudok munkát vállalni, itthon kell helytállnom. A keresetem nagyon hiányzik a családi kasszából, így most csupán fiam 180 ezer forintos fizetéséből kell gazdálkodnunk. 

 

A Czigler család otthonuk fűtését tudja megoldani a Jóakarat hídja gyors segítségével (Czigler Jánosné, menye, Gabriella és gyermeke, Ádám János). 
Forrás: Kisalföld / Nagy Gábor


 

A nagymama elmondta, hogy fia építkezési vállalkozásban dolgozik, könnyűszerkezetes házakat építenek. Jelenleg központi fűtéssel melegítik a házat, de a tüzelőjük szinte teljesen kifogyott. Van egy kazánjuk, amit szeretnének beépíteni, erre használják fel a segély egy részét. 
 

– A kazán beépítése mellett fontos lenne egy előszobai ajtó beépítése is, hiszen anélkül nem tudjuk rendesen felfűteni a házat – magyarázta Ilona. – A segítségnek köszönhetően meg tudjuk venni a téli tüzelőt, és a fa alá is tudunk tenni valamit a kicsinek, egymásnak. Nagyon szeretném megköszönni a téti családsegítő szolgálatnak, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik az életünket, segítenek adományaikkal. Külön is köszönöm a Kisalföld olvasóinak, hogy a Jóakarat Hídja Alapítványon keresztül megsegítenek bennünket, és támogatásukkal megoldódhatnak fűtési gondjaink. Szép karácsonyt kívánok minden olvasónak! 

 


 

Épül a Jóakarat HídjaTovább építhetjük a Jóakarat hídját olvasóinkkal, hogy szebbé tegyük azok karácsonyát, akik nélkülöznek. Támogatásaikat továbbra is köszöni és fogadja a Lapcom Média Alapítvány (számlaszám: 12096705-01312657-00100008). A kuratórium minden kérelmet elbírál és lehetőségeihez mérten segít. Várjuk azok jelentkezését is, akik rászorulnak a támogatásra. Levélcímünk: Kis­alföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A. A borítékra kérjük, írják rá: Alapítvány. Kérésüket e-mailben az [email protected] címre is eljuttathatják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!