Parlagon az egykori határőrlaktanya

2019.11.29. 13:05

Öt éve álom a bázis Sopronban

A soproni Táncsics utcai egykori határőrlaktanya csak nem akar felébredni hosszas álmából. Ámbár a falak között talált otthonra a Soproni Polgárőr Egyesület, a közös rendőrségi és katasztrófavédelmi bázis létrehozása még várat magára.

Gosztonyi Miklós

Amióta megszűnt a határőrség, a Táncsics utcai laktanya épület­együttese a magyar ál­­lam tulajdona, vagyonke­zelője pedig a rendőrség. A Kisalföld rendre nyomon követte az objektum sorsát. Korábban szó volt arról, hogy a Lackner Kristóf utcai rendőrkapitányság oda költözik, ám számukra túl nagynak és költségesnek bizonyulna a laktanya és annak fenntartása. Aztán egy logikusnak tűnő javaslat vetődött fel, amely megoldotta volna a laktanya hasznosítását.

Eszerint a helyrajzilag megosztott ingatlanon az egyik telekhányadot értékesítenék, a befolyó pénzből pedig közös rendőrségi és katasztrófavédelmi objektumot hoznának létre. A Kisalföld 2014 márciusában arról írt, sikertelen volt a laktanya árverése, érdeklődők híján elmaradt a licit. Vagy az értékbecslő által megállapított egymilliárd forintos kikiáltási ár volt túl magas, vagy eleve a környezet nem inspiráló a beruházásra. Azóta is várat magára az előrelépés.

A megyei rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint a soproni volt határőrlaktanya továbbra is értékesítésre kijelölt ingatlan. A helyrajzilag megosztott telken, kétszeri sikertelen árverést követően, változatlanul az a cél, hogy az egyik telekhányad értékesítésének bevételéből egy közös rend­őrségi és katasztrófavédelmi bázist alakítsanak ki. Jelenleg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az objektum állagmegóvásával kapcsolatos feladatoknak tesz eleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!