A fény útjai

2019.11.30. 20:23

Hangulatos karácsonyi-kiállítás nyílt Győrben – képriport

Kovács-Gombos Gábor fény útjait bejáró alkotásaiból nyílt kiállítás a Gutenberg téri Triangulum Galériában.

Munkatársunktól

Fotó: CSAPO BALAZS

Az adventi emberek remélnek és várják a fényt – hangzott el szombat este a Szent László Látogatóközpont által szervezett Karácsony kiállítás megnyitóján a győri Triangulum Galériában. Martos Gábor művészeti író megnyitójában elmondta: Kovács-Gombos Gábor tárlata együtt sosem látott fényeket mutat meg, műveit a festőművész oltárképeknek nevezi.

Böcskei Győző atya szerint advent kezdete a kegyelem ideje, az üdvösség, a béke és a kiengesztelődés napja. Kovács-Gombos Gábor kiállítása mellette szentenderi Hubay Ház, a Győri Egyházemegye Kincstár és Könyvtár, valamint Bodó Dénes vasútmodellező kiállítása látható a Triangulum Galériában.

Jövő szombaton a győri Szentlélek-templom ének- és zenekarának koncertje hallható itt, rá egy hétre Berecz András ének- és mesemondó műsora, míg december 21-én a Brenner János Hittudományi Főiskola lép fel – minden előadás öt órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!