126 millió forintos felújítás

2019.11.29. 13:57

A máltaisoknak is elkélt a segítség Győrben – fotók

Megújult a Máltai Szeretetszolgálat győri, regionális központi épülete: 126 millió forintból többek közt szigetelték a homlokzatot és a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, felújították a közműveket és a vizesblokkot. Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke szerint a „művet ünnepeljük, de ha nincs testvéri összetartás, az egész nem ér semmit.”

Munkatársunktól

Fotós: CSAPO BALAZS

A pénteki átadáson Dr. Báthy Andrásné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Régiójának regionális ügyvezetője kiemelte, hogy a győri fejlesztés egy országos beruházás részeként valósult meg (a megyében ennek része még egy bakonyszentlászlói projekt is). Az országosan rendelkezésre álló 648 millió forintból a győri létesítmény felújítására 126 millió forint jutott. Ebből többek közt az Amadé utcai épületen szigetelték a homlokzatot és a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, felújították a közműveket és a vizesblokkot.

A régióban összesen 264 máltais dolgozik, 62 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak, s sokféle szolgáltatásuk – a támogató szolgálattól az idősotthonig – között biztosítják az átjárhatóságot.

Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár azzal a kitérővel kezdte: nemrégiben a Szentatyánál járt, ahol a magyarországi házasságkötések számának emelkedéséről, a válások és az abortuszok csökkenéséről számolt be. „A máltaisok munkája az elmúlt harminc évben az ország minden részére eljutott. A kormány 4,5 milliárd forintot fordított a karitatív szervezetek támogatására, régi épületek felújítására, új raktárak építésére, vagy éppen felszerelések beszerzésére. Összesen 37 településen 40 projekt valósult meg” – mondta.

„A művet ünnepeljük, de ha nincs testvéri összetartás, az egész nem ér semmit” – ezzel kezdte beszédét Kozma Imre, a harmincéves Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület alapító elnöke, aki a máltaisok évfordulóján kiemelte a hit védelmének fontosságát. „Rómában hat éve azt mondták, a máltaisok a leghatékonyabbak és a legsokoldalúbbak az egész világon, Sri Lankán pedig a cunami után arról beszéltek, hogy a magyarok segítettek a legtöbbet.” Ivanics Ferenc a megyei közgyűlés alelnöke szerint jó kezekbe került a most felújított épület, melyet húsz éve adott át a megyei önkormányzat a máltaisoknak. Kara Ákos országgyűlési képviselő is a karitatív szervezet munkáját méltatta, s a megyébe érkező fejlesztési források fontosságát hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!